Здраве и красота

Домашен скраб с овес за напукани крака

Как да кажем „довиждане“ на напуканите крака през лятото?

01.07.2016г. / 16 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е времето, в което краката ни не са защитени от вредните условия на околната среда. В горещината носим сандали на бос крак, което допринася за лесното напукване и прекалено изсъхване на кожата на краката.

За щастие има начин да си помогнете. Не е достатъчно само да киснете краката си във вода вечерно време. Трябва да се поглезите и със специална маска за крака.

Маската за крака с овесени ядки е чудесен начин да си направите скраб за напуканите крака, който ще отстрани мъртвата кожа и ще направи краката по-меки. Овесените ядки в комбинация с мед и зехтин имат успокояващ ефект, овлажняват кожата и помагат за премахването на досадните сухи пукнатини.

Какво ви трябва?

  • 1 голяма купа
  • 1 голяма лъжица
  • 2 чаши овес
  • 1 чаена чаша брашно
  • ½ чаша зехтин
  • ½ чаша мед

Снимка: iStock

Начин на приготвяне:

Изсипете двете чаши овес в купата. Прибавете брашното, меда и зехтина. Разбъркайте добре. По желание могат да се добавят и успокояващи етерични масла. С помощта на голямата лъжица разбъркайте добре всички съставки.

Трябва да се получи гъста и лепкава смес, която да нанесете върху кожата на краката с повишено внимание към петите и палците. Не трябва да се образуват бучки и струпвания на съставки. Ако това се случи добавете още малко зехтин или етерично масло.

След като сте приготвили сместа намажете краката обилно с кръгообразни движения. Масажирайте в продължение на около 15 минути. След това оставете маската да подейства още 15 минути.

Изплакнете с хладка вода и подсушете. Краката ви ще са ви благодарни!

Коментирай