Здраве и красота

Защо спортуването с приятелки е полезно?

Тренировките са пълноценни и забавни с adidas PureBOOST X

24.08.2016г. / 13 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adidas

Снимка: adidas

Спортът е здраве! Независимо дали го практикуваме, за да поддържаме фигурата си, той носи много ползи за физическото и емоционално здраве. Въпреки да знаем колко е добре два или три пъти седмично да се отдаваме на някаква спортна активност, динамиката на ежедневието ни притиска.

От друга страна, сякаш ни липсва и мотивация, и постоянно търсим оправдания, за да не спортуваме. Винаги има начин да се движим по-често. От опит мога да споделя, че спортуването с приятелки наистина работи.  Ще ви покажа пет добри причини, да се отдадете на спортни активности в приятелска компания. 

Повече мотивация 

Вечер след работа или през почивните дни, искате да се отпуснете удобно на дивана,  да гледате филми, да хапвате вкусна храна, да мързелувате. Звучи идеално и нищо не е в състояние да ни накара да спортуваме, освен нашите приятелки.

Според психологически изследвания навиците на приятелите или тези на членовете на семейството, оказват голямо влияние върху нашата лична мотивация. Мотивацията на хора близки до нас, има положително влияние, тя е градивен елемент и не само за областта на спорта.

До преди няколко седмици не бих и помислила за спорт, защото не разполагах и с удобен спортен екип. Но любимите ми приятелки, ме мотивираха и вече имам всичко необходимо, като удобни маратонки adidas PureBOOST X в любимия ми цвят, в които краката ми се чувстват комфортно и дишат, клин, тениска и потник, отново изработени от дишащи и естествени материи. 

Снимка: adidas

Тренировките са забавни

Винаги съм казвала, че всичко, което изисква определени усилия и концентрация, трябва да се прави като игра, да е забавно и вълнуващо. Карането на велоергометър, скачането на въже, ходенето на пътеката, бяха истинско изпитание и вече разбирам защо – до мен не са били приятелките.

Но сега е различно. По време на спорт, винаги има време за женски разговори. Благодарение на тях, тренировките минават по-леко и никога не са били толкова забавни. 

Снимка: adidas

Тренирате докрай

Помислете колко често, когато сте били сами в спортната зала или сте тичали в парка, тренировката е продължила необходимото време. Знаете ли, че според изследване, жените, които тренират със своите приятелки, са по-склонни да завършат тренировките си, за разлика от тези дами, които спортуват сами?

Също така, спортуването в  добра компания ни мотивира да бъдем по-изпълнителни в залата, да споделяме своите малки спортни постижения. 

Спортът  обединява хората

Още един плюс на спортуването с приятелки е, че този вид социално взаимодействие ни помага да изградим идентична група и да не се чувстваме сами. Изграждаме връзка, която след време ни напомня, колко много сме загубили в онези моменти, в които мързелувахме, хранехме се нездравословно.

Спортуването с приятелки е точната формула за онези от вас, които се борят с наднорменото тегло, защото заедно, винаги сме по-силни срещу проблемите. 

Снимка: adidas

Тренирайте заедно, за да останете заедно

Спортът  с приятелки ще ви напомни за нещо много важно – за вашата половинка. Доказано е, че двойките, които спортуват заедно, поддържат много по-щастливи и хармонични връзки. Работейки заедно за поддържането на добро здравословно състояние, не само укрепвате връзката, но и засилвате сексуалното привличане. 

Ето защо, купете си спортен екип и се обадете на вашите приятелки. Зумба, плуване, фитнес...Има толкова много спортни активности, в които може да бъдете заедно и да се чувствате добре. 

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Гунчо ( преди 7 години )
Щото после може и да *** приятелката след спортуването
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
таня ( преди 7 години )
Аз пък тренирам най-добре сама.Поради простата причина че не мога да намеря хора,които да тичат по 10 километра.Или поради несъвпадение на времето за тренировки.Аз съм свободна денем,приятелката ми-вечер.Аз пък вечер не мога защото имам дете.И поради тези две причини тренирам сама,когато и колкото мога и намеря време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Здраве - това е най-важното. Спорта е здраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати