Здраве и красота

3 причини да се запознаете с аюрведа

Древната божествена медицина е последен писък на модата в Европа и зад океана

29.09.2016г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вече не е нужно да ходите до Индия, за да пречистите духа и тялото си! В GreenLife Ski & Spa Resort Bansko, по покана на модния дизайнер Албена Александрова и Димитър Попов – един от основоположниците на аюрведа движението в България, заедно с екипа си пристига аюрведичния лекар с международно признание Радж Матан.

Искате ли да се научите как да живеете истински, пълноценно и с любов?

Как да се храните правилно и да съхранявате енергията си?

Как да бъдете здрави, млади и красиви?

Аюрведа е най-древната лечебна система в света, която представлява част от културната и духовна традиция на Индия. Считана за изначална прародителка на медицината, според нея, естественото ни състояние е състояние на здраве и щастие.

Това се постига с Панчакарма естествена, холистична, даваща здраве серия от терапевтични процедури, която пречиства в дълбочина тъканите на тялото и ума ни. Основните средства, с които си служи са билки и подправки, храни, масла, скъпоценни камъни и цветове.

Методите, които се използват в аюрведичните практики са диета, детоксикация на организма, чрез втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри и медитация.

Радж Матан ни дава 3 причини да започнем живота си според аюрведичните закони още сега!

Самопознанието е път към просветлението! Чрез дихателни упражнения, йога, медитация и мантри, аюрведа ще „осветли“ най-скритите кътчета на тялото и душата. Колкото по-добре се познавате вътрешно и външно, толкова по-бързо ще започнете да живеете пълноценно!

Ние сме това, което ядем! Правилното хранене по аюрведа е профилактика и ефективно лекарство срещу много болести. Според Радж Матан, под правилно хранене се разбира не толкова списък със здравословни продукти, а тяхното правилно количество и време на приемане, както и особеностите на всеки организъм.

Сънят е здраве! Радж Матан ни съветва да обърнем внимание на съня. Той ни подмладява и разкрасява – прави кожата ни стегната и млада, а в комбинация с методите на аюрведа за детоксикация на организма чрез масажи на тялото с билкови масла, парни сауни с билкови отвари и лечебни вани, ще съхраним енергията и младостта си.

Може да станете част от света на аюрведа за ден или повече в GreenLife Ski & Spa Resort Bansko! Масажи и терапии – Абянга, Удвартана, Марма, балансиращ масаж, Пиндасведа, медитации – Кундалини, Йога Нидра – дълбок релакс, медитации за програмиране на желания в подсъзнанието, медитации за заземяване, йога практики с магични тояжки, древна тибетска практика, дихателни практики, йога по двойки, са само малка част от удоволствията, които можете да подарите на сетивата си.

А невероятните готвачи ще ви отведат на вкусово приключение из вегетарианската кулинария със специално подготвено меню според енергийния ви баланс.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
М.. да-Аюрведа е най-доброто като медицина и начин на балансиране на тяло и душа ,измислен досега .Велика наука...дори хомеопатията и отстъпва. А за съвремената медицина,които разглеждат човека ,като торба с органи -ще замълча. Дано нашите не се плъзнат по комерсиалната част
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Lina ( преди 7 години )