Здраве и красота

Трикове в грима, които ще ви направят забележителни

Бъдете ослепителни

06.10.2016г. / 17 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето жени не излизат от дома си без да се гримират. Нанесен подходящо според спецификите на лицето и косата ни, гримът може да ни направи наистина забележителни. Вижте няколко стъпки, които ще ви направят по-красиви.

Елегантна очна линия

Очната линия е предпочитана от много дами, но за жалост перфектното ѝ поставяне невинаги се получава. Добрата новина е, че можем да следваме редица западни бюти блогове, в които да видим някои малки трикове за поставяне на очна линия.

Има много и различни начини за поставянето на черния туш, изобразявайки класическото настроение или описвайки геометрични фигури. Най-важното е линията да бъде поставена така, че да излъчвате елегантност и загадъчност. Черното е класика, но не забравяйте понякога да излизате от неговата рамка и да пробвате с други цветове.

Здрава и сияйна кожа

Добре поддържаната кожа е в основата на красивия грим. След края на лятото кожата ни се нуждае от специални грижи. Слънцето със сигурност е оставило малки пигментни петна.

Тях може да премахнете с помощта на ексфолиращи козметични средства или да се доверите на дерматолог, който да ви направи няколко серии химичен пилинг. Важно е да преоткриете красотата на кожата си.

Деликатен руж

Прилаган правилно, ружът винаги придава по-свеж и здравословен вид на лицето. Бъдете внимателни с количеството, което нанасяте. Търсим само блясък.. Поставена така, както е на модела, тази руменина ще ви направи наистина забележителни, нежни, романтични.

Не забравяйте, че е важно да съобразите избора на руж с цвета на косата си, кожата. Тук може да видите няколко насоки.

Червено червило

Ако една жена иска да я забележат, трябва да носи червено червило. Червените нюанси ще бъдат абсолютен хит в грима за есен-зима 2016-2017. Според психолози повечето хора на подсъзнателно ниво свързват червения цвят с женската сексуална привлекателност.

Ето защо не бива да се изненадвате, ако когато носите червено червило мъжете се обръщат след вас. Не забравяйте, че когато носите подобни ярки нюанси, очите следва да бъдат деликатно подчертани, а ружът само да е загатнат.

Деликатно количество фон дьо тен

След като сме се спрели на правилния избор за цвят и текстура на фон дьо тена е важно да внимаваме и с количеството, което поставяме. Започва се с крем за лице, след това база за грим (някои кремове са 2 в 1) и фин и равномерен слой фон дьо тен.

Забравете за погрешната стратегия да слагате 2-3 слоя от него, ако не искате да изглеждате сякаш сте забравили да измиете бюти маската си. Когато искате да прикриете малките несъвършенства върху кожата, ползвайте коректор. Търсете естествения вид.

Свързани статии

Опушен поглед

Опушеният поглед винаги ще бъде на мода и можем да си позволим да го носим в дневната или вечерна визия, разбира се съобразявайки цветовите тонове сенки. Тези перфектни сенки върху клепачите ни карат да изглеждаме секси, подчертават формата и цвета на очите ни. Както знаем, понякога погледът казва всичко.

Снимки: instagram; brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Последната е пъпчива. Личи и и след мазилката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар