Здраве и красота

Чести грешки в грима, които състаряват

Не ползвате коректор

09.10.2016г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adme.ru

Снимка: adme.ru

Всеки ден след сутрешния тоалет, нанасяме подходяща козметика. Следва и поставянето на грима. Но само една малка грешка може да направи визията ни уморена или по-лошо – да изглеждаме по-стари. Ето едни от най-често допусканите грешки в грима, които добавят някоя и друга година.

Твърде много фон дьо тен

В желанието си да постигнат перфектна визия, много дами прекаляват с количеството фон дьо тен, което поставят върху кожата си. Когато и цветът му не е съобразен с цвета на кожата, тогава тя изглежда тежка, всички несъвършенства сякаш са по-видими и изглеждаме уморени и по-стари.

Изберете леки формули фон дьо тен, съобразени с цвета и типа кожа, може би с леки блестящи частици. По този начин ще изглеждате свежи и естествено.

Спиралата ни помага да направим по-красиви и изразителни миглите си


За да отворите окото, може да добавите съвсем леко от туша в края на миглите на долния клепач. Ако поставите на всички мигли, рискувате да подчертаете и фините бръчици около тях.

През деня кожата ни се поти, понякога част от спиралата се събира точно в тези фини линии и ги прави по-видими. За да не фокусирате погледите върху тях, слагайте спирала само на горните мигли и деликатно в ъгълчетата на долните.

Цветът на червилото

Цветът на червилото също може да направи така, че да изглеждаме безлични и по-стари. За есен-зима 2016-2017 не се страхувайте да направите устните си изкусителни, нанасяйки върху тях по-наситени цветове червило.

Но ако устните ви са по-тънки, тъмните червила ще ги направят да изглеждат още по-малки, а това определено състарява. Също така избягвайте червила, които са с телесни цветове, ако кожата ви е бледа.

Черен молив

Когато искате да подчертаете долния клепач, никога не нанасяйте върху него черен молив. По-светлите цветове моливи като розово, деликатно бяло правят погледа по-отворен. Може и дискретно да го подчертаете със сенки, които са в по-леки тонове за дневна визия.

Неподходящ руж

Неподходящият цвят руж нанесен в големи количества, също може да ни състари. Преоткрийте тези цветове, които ще ви помогнат да изглеждате свежи, дори в края на деня, като цвят на праскова, розово, ябълка.

Свързани статии

Внимавайте и как нанасяте ружа. Леко подчертайте скулите, без да оставяте излишни и натрапчиви линии или погледнати в анфас да приличате на палячо.

Силно подчертани вежди

Имате гъсти и плътни вежди или рехави, но и в двата случая всеки ден ги подчертавате със сенки или молив за вежди. Ако прекалите с тяхното подчертаване не само няма да изглеждат красиви и изписани, но и ще добавят към визията ви няколко години отгоре.

По материали от adme.ru

Снимки: adme.ru

Коментирай
Свободно време