Здраве и красота

Натурално облекчаване за напукани устни през есента

Как да се погрижим за кожата на устните?

17.10.2016г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През есента и зимата устните се напукват от суровите климатични условия. Студен вятър, ниски температури, дехидратация – всичко това се отразява зле на нежната кожа на устните.

По какви начини можете да върнете свежестта на напуканите устни?

Бадемово масло

Бадемовото масло е един от най-добрите естествени овлажнители не само за устни, но и за напукана кожа изобщо. В бадемовото масло се съдържат невероятно полезните за кожата витамин А и Е, които са най-добрият лек за страдаща кожа. Те са мощни антиоксиданти, които допринасят за по-бързото излекуване на напуканите устни.

Краставица

В краставицата се съдържат големи количества вода. Прилагането на резени краставица директно върху напуканите устни хидратира кожата и я прави мека и нежна.

Кокосово масло

Кокосовото масло е другият изключително мощен хидратант. В него се съдържат множество полезни мастни киселини, които навлизат дълбоко в кожата и подобряват нейното състояние.

Лимонов сок

Прясно изцеденият лимонов сок е богат на витамини. Той забавя стареенето на кожата и стимулира регенерирането на клетките. Ето защо изплакването или прилагането на ексфолиант за устни с лимонов сок действа много благоприятно срещу напукване.

Снимка: iStock

Ексфолиант с мед и захар

Много жени правят грешката да не ексфолират устните си, мислейки, че това ще ги разрани още повече. Но ексфолиантът е от съществено значение, защото премахва слоя от мъртви клетки и дава възможност на новите клетки да се делят по-качествено и бързо. Ето защо ексфолирането трябва да се прави 2-3 пъти седмично.

Свързани статии

Направете си ексфолиант от захар и мед като забъркате една лъжичка мед с една лъжичка захар. Разбъркайте сместа и с пръсти втрийте в устните с масажни движения.

Зелен чай

Зеленият чай има силни антиоксидантни свойства и благодарение на тях облекчава напуканите устни. Прилагайте използвана торбичка от зелен чай (предварително охладена) върху напуканите устни. Той ще хидратира кожата и ще я обогати с полезни съединения.

Зехтин

Зехтинът е една от най-полезните течни мазнини. Използвайте зехтин екстра върджин директно върху напуканите устни, за да омекотите изпръхналата кожа.

Коментирай
33 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )
v studeno vreme i az imam su6tia problem , edinstveno balsam za ustni mi pomaga , dovolna sum , poniakoga maja i s masulce
отговор Сигнализирай за неуместен коментар