Здраве и красота

Вълшебен домашен лосион срещу разширени вени

Какво съдържа?

21.10.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разширените вени са проблем, който загрозява женските крака. Много жени страдат от разширени вени, спукани капиляри, варикозни кръвоносни съдове и така наречените вени „паяжини“.

Скъпите козметични продукти невинаги имат добър ефект, а лазерните процедури са още по-труднодостъпни за средностатистическите дами.

Домашният лосион за разширени вени със зехтин и чесън обаче е много ефикасен. Как да си го приготвите?

Продукти:

  • 500 мл зехтин, студено пресован (екстра върджин)
  • ½ чаша прясно изцеден портокалов сок
  • 5 скилидки чесън

Смесете всички продукти в блендер и ги разбийте. Нанасяйте от сместа всяка вечер с помощта на памучен тампон. Правете кръгови масажни движения, които ще облекчат разширените вени и ще предотвратят появата на нови.

Снимка: iStock

Чесънът е богат на натурални противовъзпалителни вещества, които намаляват възпаленията в съдовете, дори и в най-малките, което подобрява значително циркулацията на кръвта.

Портокаловият сок съдържа цяла палитра от витамини, които подхранват в дълбочина. Лимонената киселина в него и витамин С са мощни антиоксиданти, които заедно с чесъна влияят положително на разширените вени.

Зехтинът е силен овлажнител, който прониква в дълбочина и подобрява еластичността на съдовете, съответно тяхната проводимост. Така кръвообращението се улеснява и рискът от спукване на големи съдове и малки капиляри намалява. Зехтинът е и много богат на омега-3 мастни киселини, които допълнително стимулират работата на сърдечносъдовата система, дори приложен външно.

Коментирай