Здраве и красота

Чайове за млада и здрава кожа

Чай от джинджифил

24.10.2016г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Храненето е в основата на това не само как се чувстваме, но и как изглеждаме. Има редица полезни храни, които могат да ни помогнат да бъдем в добра форма и със свеж вид.

Напитките, които консумираме също са от значение. Освен зеленият чай има още няколко чудесни билки, които подобряват състоянието на кожата и забавят нейното стареене. Споделяме някои от тях. Не забравяйте, че може да ги добавяте и към домашните маски.

Ройбос

Ройбосът е чудесен чай с червен цвят, който произлиза от земите на Южна Африка. Напоследък той е все по-предпочитан като напитка, която не съдържа кофеин, заради приятния си вкус, но и редицата ползи за здравето и красотата на кожата.

Антиоксидантите, които се намират в него, имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при алергии, за укрепване на имунната система, както и на пациенти страдащи от акне. Някои проучвания показват, че антиоксидантите в ройбоса неутрализират свободните радикали, които допринасят за появата на бръчки.

Джинджифил

В аюрведа джинджифилът е една от най-често използваните подправки, заради своите детоксикиращи свойства. Чаят приготвен от него или дори когато е добавен в малки количества в друг билков чай, допринася за прочистване на тялото, подобряване на храносмилането.

Храносмилателната система е в основата на здравето и красотата на кожата. Когато в организма ви има по-малко токсини, нямате хранителни неразположения, кожата ви ще бъде здрава и мека.

Шипка

Сушените шипки са едни от любимите ни през есенно-зимните месеци. Малките червени плодове са богати на витамини С, А и Е. Всички те са приятели на кожата. Витамин С е известен като мощен антиоксидант, който спомага за засилването на имунната система, здравето на тъканите, но и синтеза на колаген в кожата. Ето защо, за да бъдете в добро здраве и с красива кожа всеки ден пийте по една чаша чай от шипки.

Свързани статии

Лайка

Лайката е една от най-често приеманите билки по време на настинка. Но тя има и редица ползи за здравето и красотата на кожата. Растението има естествени противовъзпалителни свойства и това го прави подходящо за хора страдащи от акне, екзема, уртикария или суха кожа.

Чаят от лайка помага за подобряване на здравето на храносмилателния тракт, което е важно за състоянието на кожата. Също така отварата от лайка приложена локално върху кожата, допринася за нейния здрав и свеж вид. Тук може да видите няколко чудесни грижи с лайка.

Коментирай