Здраве и красота

Ефикасен еликсир срещу лош дъх

Премахва бактериите, причиняващи лош дъх

24.10.2016г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лошият дъх е едно от най-противните неща не само когато трябва да целувате любим човек, но и когато просто говорите с някого. Зловонието може да отблъсне дори най-големите непукисти.

Лошият дъх най-често се причинява от бактерии, които оставят своите следи и поражения в устната кухина. Много хора страдат от лош дъх и това не означава автоматично, че имат лоша хигиена. Но уви – лоша хигиена е първата асоциация на човека отсреща, когато миризмата достигне неговия нос.

Стига вече толкова неловки ситуации! Ако страдате от лош дъх и ви е омръзнало да виждате изкривени физиономии срещу себе си, направете си домашен лек срещу лош дъх!

Какво ви е нужно:

  • 2 лимона
  • 1 чаша хладка вода
  • ½ чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка сода
  • 1 чаена лъжичка мед

Снимка: iStock

Смесете всички съставки и изсипете сместа в бутилка. Можете да ги разбъркате предварително в блендер и след това да ги излеете в бутилка или първо да поставите всички съставки в бутилката и накрая да налеете водата. Разклатете добре бутилката, за да се смесят.

Използвайте този еликсир ежедневно като гаргара. Можете да го правите и по време на работа, за да туширате бактериите в устната си кухина без да се налага да дъвчете дъвки, да смучете вредни бонбони или да мъкнете четка за зъби и паста.

Всички тези вълшебни съставки имат свойството да неутрализират бактериите в устната кухина и да освежават дъха. Антибактериалните свойства на канелата, содата и меда са изключително силни. Лимонът с неговата лимонена киселина също премахва натрупванията от храна, разлагащи се между зъбите.

Коментирай