Здраве и красота

5 ритуала за красота от Клеопатра

Пчелно млечице за кожа без бръчки

15.11.2016г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Грижите за красотата датират още от хилядолетия. Всички сме чували за тайните древни ритуали за красота на Клеопатра. Хума, алое вера, редица полезни масла са само част от природните богатства, които тази легендарна жена е прилагала върху кожата си.

Днес споделяме още няколко от нейните тайни, които не само ще ви направят по-красиви, но и ще ви накарат да се почувствате като истинска царица.

Вана с прясно мляко

Според някои исторически данни, египетската царица Клеопатра се къпела в магарешко мляко. Без значение дали е магарешко или краве, прясното мляко съдържа млечна киселина, която действа като лек ексфолиант върху кожата.

Ето защо и вие може да пресъздадете у дома този древен ритуал за красота, като към вана с чиста вода добавите малко количество прясно мляко. Клеопатра е използвала и етерични масла. Към млечната баня добавете и няколко капки сандалово масло и масло от жасмин. Потопете се и поглезете не само кожата, но и сетивата си.

Конопено масло

В древните ритуали за красота на Клеопатра специално запазено място имало и конопеното масло. Това масло има отлични овлажняващи свойства, богато е на протеини и незаменими мастни киселини. Тези мастни киселини са подобни на липидите, които се намират в кожата ни.

След нанасяне лесно се абсорбира, като същевременно допринася за здравословния баланс на кожата. Забавя стареенето, облекчава кожни проблеми като акне, екзема, псориазис.

Снимка: istock

Скраб за тяло със сол

Морската сол се е използвала още преди векове не само за овкусяване, но и за древните ритуали за красота. Клеопатра също се възползвала от качествата на солта, като обтривала нежно кожата си. У дома може да си направите домашен пилинг, като към малко количество морска сол прибавите зехтин или няколко капки от любимите ви етерични масла.

Нанесете го върху влажна кожа (след душ гела) и масажирайте няколко минути, а след това изплакнете с чиста вода.

Пчелно млечице

Пчелното млечице има редица ползи за здравето. Приемано вътрешно допринася за засилване на имунитета, подобрява метаболизма, намалява риска от анемия и други. Благодарение на своето богато хранително съдържание спомага за протичането на естествените регенеративни процеси. Клеопатра е използвала и пчелно млечице, за да поддържа своята кожа красива. Неслучайно днес то е съставна част в редица козметични продукти за красота.

Свързани статии

Пчелното млечице може да помогне за намаляване на появата на тъмни кръгове под очите, да намали сухотата на кожата, появата на бръчки. Ето защо слагайте от него като лека маска на лицето си и след като изсъхне напълно може да го изплакнете с хладка вода.

Розова вода

Розовата вода има невероятен мирис и деликатно стягащо и хидратиращо действие. Преди хилядолетия за Клеопатра също е била приготвяна такава вода. Днес можем да си я купим навсякъде и да допринесем кожата ни да бъде по-красива и здрава.

Коментирай
Свободно време