Здраве и красота

Знаци, че сте твърде стресирани

Не спите добре и пълнеете

24.11.2016г. / 17 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът може да бъде основата за появата на много неразположения и заболявания. Тялото ни винаги реагира, когато сме напрегнати. Дали вашите нива на стрес са извън нормата? Вижте няколко сигурни знака, че е време да промените нещо в живота си.

Физическа болка

Когато сме изложени на стрес забравяме да слушаме това, което тялото се опитва да ни каже. При високи нива на стрес има голяма вероятност да възникнат неразположения като проблеми със стомаха, диария, язви, напрежение в мускулите, болки в гърдите и сърцебиене.

Възможно е да усещате болки по цялото тяло, артритът да напомни за себе си. Ето защо не пренебрегвайте нито един от симптомите, Приемете и осъзнайте, че ви е необходима промяна.

Не спите добре

Всяко колебание в моделите на съня, като твърде дълги часове сън или безсъние подсказва, че може би нивата на стрес в живота ви са повече от нормалното. Разрешете проблема чрез медитация, физически упражнения, балансирано хранене.

Моделите на спане се променят с напредването на възрастта или в резултат на смяна на околната среда, но когато сме претоварени, това неминуемо нарушава нормалния сън.

Колебания в теглото

Храните се твърде често или пропускате хранения? Стресът е една от причините за така нареченото емоционално хранене, но също така и е причина за забавяне на метаболизма. Промените в апетита трябва да бъдат за вас като червен флаг, който казва, че трябва да обърнете внимание на стреса.

Липсата на апетит или повишаването му към сладкиши, преработени храни е знак, че емоционалното ни състояние не е в баланс.

Не спирате да мислите за работата и проблемите

Ако след края на работния ден ви е трудно да изключите от съзнанието си работата, финансите и да намерите баланс, значи стресът се е настанил трайно в живота ви. Когато постоянно следите телефона, имейла си, говорите за служебните си задължения, не спирате да мислите за проблемите, малките недоразумения ви се струват големи, то е време да намалите стреса.

Свързани статии

Нетърпеливи сте

Хората, изложени на стрес, често страдат от невъзможността да бъдат толерантни и търпеливи с другите. И най-малкото недоразумение или пречка са в състояние да ги изведат от равновесие и да провокират в тях гняв. Раздразнителността е чест признак за хроничен стрес.

Честите промени в настроението също подсказват, че нещо в живота ви не върви както трябва. Погрижете се за себе си, поискайте помощ, ако е необходимо. Не се оставяйте на стреса и на това той да управлява живота ви.

Снимка: istock

 

Коментирай