Здраве и красота

Оригинални идеи за маникюр вкъщи (галерия)

Ще се влюбите в тях

31.12.2016г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимки: instagram

Снимки: instagram

Ярки цветови комбинации, кристали, брокати и какво ли още не. Идеите за маникюр са толкова много, че понякога ни е трудно да решим какво да си декорираме върху ноктите. Днес споделяме няколко оригинални идеи, които може и сами да си направите и в които няма съмнение, че ще се влюбите.

Брокатите върху ноктите винаги придават повече разкош. Подобен маникюр е подходящ и за вашите специални случаи. За да си го направите нанесете база, два слоя от основния цвят лак и оставете да изсъхнат. За да поставите брокатените частици ще ви трябват брокати за маникюр, но ако не разполагате с такива, може да ползвате и сенки с повече блясък.

Нанесете топ лак, изчакайте няколко секунди, след което посипете или с помощта на четка нанесете частици. Когато са неравномерно, ще се получи този интересен преливащ ефект. След няколко минути размърдайте леко пръсти, за да паднат тези брокатчета, които не са се залепили. Фиксирайте маникюра с топ лак.

Ако искате да добавите повече асиметрия в маникюра, може да го направите с помощта на геометричните фигури и линии. Върху топ лак или любим ваш цвят, след като изсъхне добре, поставете по този начин тиксо за маникюр.

Върху него внимателно нанесете един или два пъти друг цвят лак. След като изсъхне добре, отново много внимателно премахнете тиксото. Завършете маникюра с топ лак.

Свързани статии

Следващата идея също е подчинена на геометричните линии, но и на сребристите и златисти акценти, които са водещи в маникюра. За целта ще ви бъде необходимо хартиено тиксо за маникюр. Изрежете няколко триъгълника от него и ги поставете плътно върху нокътните плочки.

Нанесете два слоя сребърен лак. След като изсъхне добре, премахнете тиксото и поставете златния акцент в основата на нокътната плочка. Завършете маникюра с топ лак.

В галерията ни може да видите още оригинални предложения за декорация на нокти.

Снимки: Instagram, Pinterest

Коментирай