Здраве и красота

5 модела сутиени, които всяка жена трябва да има

Сутиен за всеки случай

21.01.2017г. / 11 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена трябва да има специални сутиени за специални случаи. Не можем да носим едни и същи модели сутиени в различните случаи. В зависимост от това какво смятаме да облечем или какво възнамеряваме да правим през деня е добре да изберем подходящ сутиен.

Ето и кои модели сутиени трябва да имате задължително в гардероба си за спешни случаи:

Сутиен тип „тишърт“

Той е удобен, практичен и особено подходящ за абсолютно всички случаи в ежедневието и най-вече за по-голям бюст. Презрамките на този тип сутиен са стегнати, плътни и не са особено тесни, което позволява комфорт и липса на болезнено впиване на тънките презрамки на някои други модели сутиени.

Сутиен без презрамки

Ако имате повод да облечете блуза или рокля без презрамки или пък с гол гръб, носенето на сутиен с презрамки е абсолютно недопустимо. Ето защо за такива специални случаи задължително трябва да имате в гардероба си сутиен без презрамки, който обаче да е прецизно стегнат и с добра поддръжка. Съответно препоръчително е по вътрешната страна на колана да има силиконова лента, която да осигурява допълнителна сигурност, че няма да се смъкне или размести при движение.

Спортен сутиен

За активните и редовно трениращи дами спортният сутиен е задължителен аксесоар. Той е стегнат и осигурява много добра поддръжка при интензивни физически упражнения. Знаем, че прекалено усилените тренировки и особено интензивните подскоци влияят зле на гръдната тъкан.

Тежките и едри гърди могат да пострадат при такива тренировки, ако нямат добра поддръжка от сутиена. Не тренирайте с обикновения си сутиен, с който ходите в ежедневието.

Свързани статии

U-образен сутиен

Този тип сутиен е задължителен при носене на дълбоки деколтета. В такива случаи нищо не трябва да се вижда от сутиена. Как да скриете колана, чашките, панделките и всичко останало, ако сутиенът е със стандартна кройка? Тогава на помощ идва дълбоко изрязаният U-образен сутиен.

Лепящ се сутиен

Изцяло прилепящите се към кожата силиконови сутиени са необходими, когато презрамки и колани на сутиен не трябва да се виждат. Това са случаите, в които се налага да облечете гол гръб, рокля или блуза без презрамки или тясна, плътно очертаваща извивките на тялото дреха.

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Petko Славейков ( преди 7 години )
Гърдите и се тресяхакато пресни мрени у коша....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар