Здраве и красота

10 натурални метода за борба с косопада

Как да стимулираме растежа на косата

27.01.2017г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е голям проблем за много жени. Косата е женствен аксесоар, който никоя жена не би искала да изгуби. Ето защо натуралните методи идват на помощ. С някои много ефикасни натурални лекове срещу косопад можете да върнете жизнеността и гъстотата на косъма си.

1. Алое вера – естественият гел от алоето стимулира растежа на косъма и го прави здрав и мек.

2. Масло от амла – амлата е ефективен лек срещу загубата на коса. То може да се използва като тонизиращо средство преди измиване, а може да се смеси и с шампоана ви.

3. Свинска мас – свинската мас е много богата на наситени мазнини, които проникват дълбоко в скалпа и подхранват фоликула на косъма. Така те стимулират неговия растеж. Масажирането с мас помага за активизиране и на кръвообращението, което също допринася за обръщането на процеса на косопада.

4. Масло от розмарин – масло от розмарин или рициново масло всяка вечер облекчава оредяването на косата и прави косъма лъскав и жилав.

5. Кокосово масло – кокосовото масло е едно от най-полезните изобщо за здравето. Натурално масло от кокос можете да втривате в основата на косъма и скалпа преспокойно – то помага както за стопиране на процеса на активно падане на косата, така и дълбоко хидратиране на скалпа и поправяне на щетите по косъма.

6. Лук – лукът е чудесен домашен лек срещу косопад. Изстискайте сок от лук и напоете скалпа с него. Оставете за през нощта косата да попие сока като я увиете в кърпа.

7. Ябълков оцет – оцетът има много полезни свойства. Едно от тях е действието му срещу косопада. Можете да изплаквате косата с ябълков оцет след шампоана. Правете това всеки път, когато миете косата.

8. Лайм и червена чушка – направете си паста от изстискания сок на лайма и чушката. Пасирайте ги с пасатор и прилагайте тази маска 3 пъти седмично срещу косопад.

9. Яйца и мед – в тези два продукта се съдържа всичко необходимо за красива коса. Смесете жълтъка на едно яйце с 2-3 супени лъжици мед. Разбъркайте и нанесете маската върху косата. Прилагайте я 4 пъти седмично за дълбоко подхранване.

10. Бадемово масло – бадемовото масло има мощни свойства срещу косопад. То прониква в дълбочина и подхранва корена на косъма, стимулирайки го да расте по-ускорено.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време