Здраве и красота

Грижа за кожата според кръвната група

За красива и здрава кожа

27.01.2017г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Всеки е чувал за диетата според кръвната група. Оказва се, че грижите за кожата също е добре да бъдат съобразени с нашата кръвна група. Споделяме няколко бюти съвета, които ще ви направят по-красиви.

Кръвна група А

Обикновено кожата на дамите с кръвна група А, не е склонна да се поти и не е мазна за разлика от някои други типове кръвни групи. На допир е леко студена, тъй като телесната температура на хората с тази кръвна група е по-ниска, с фини порички. Много е важно зимно време да не излизате без подхранващ крем и подходящ фон дьо тен.

Важно е гримът да е с лека текстура и да позволява на кожата да диша. В домашните грижи за красота може да се доверите на зехтина. Той е богат на мастноразтворими витамини, които подхранват кожата, която ще изглежда по-гладка и еластична. И не на последно място хапвайте повече свежи плодове и зеленчуци.

Кръвна група B

Дамите с кръвна група В се характеризират с фина, тънка, по-мазна и чувствителна кожа. Често без да очакват се появяват раздразнения, а някои кожни заболявания могат да бъдат непредсказуеми. Всяка промяна в климатичните условия може да е предпоставка за проблем.

Много е важно когато почиствате кожата си, освен да ползвате подходяща козметика да не търкате, тъй като така ще стимулирате отделянето на повече себум. За да компенсирате блясъка на кожата нанасяйте върху клепачите си перлени сенки и сенки с повече блясък. Ексфолиращите продукти ще направят кожата ви по-чиста и гладка, но внимавайте как избирате вашия скраб.

Частиците в него трябва да са фини и да почистват нежно кожата, а не да я разраняват. Нанасяйте течен фон дьо тен и руж. Розови и златни оттенъци са подходящи за вашата кожа. Блестящите кафяви сенки и златна спирала ще ви направят забележителни.

Кръвна група AB

БАко сте с тази кръвна група е много важно да ползвате естествени продукти за грижа за кожата. Нанасяйте един път седмично маска с яйчен белтък. Така кожата бързо ще се подхрани и ще се забавят процесите на стареене. Освен това белтъкът насърчава способността на червените кръвни клетки да усвояват кислорода.

По възможност, мийте лицето си от време на време с минерална или изворна вода. Внимавайте с мимиките, защото при вас образуването на мимически бръчки е по-лесно. В случай, че ви се появяват пъпчици, ползвайте зелено базирани коректори.

Продават се навсякъде и прикриват много добре несъвършенствата. Използвайте ярки цветове червила и лакове, сребристи, шоколадови сенки.

Кръвна група 0

За вас, дами, е много важно да си осигурите достатъчно часове сън, защото това е основното изискване за хората с тази кръвна група. Следобедните дремки също са полезни за красотата на вашата кожа.

Използвайте меки почистващи препарати за лице, които не дехидратират кожата. Дамите с този тип кожа обикновено са с по-мазни кожи, с широки пори. Използвайте лек фон дьо тен, който има слънцезащитен фактор.

Свързани статии

Избягвайте мазните и пикантни храни, сладкишите, тъй като те са причина кожата ви да синтезира повече излишен себум.

Балансираната диета с много пресни плодове и зеленчуци е най-добрият режим за вас. Носете повече свежи летни цветове сенки, като праскова, кайсия. Тюркоаз, но и кралско синьо и лилаво. Подчертайте скулите с лек розов руж. Избягвайте напластяването на грим върху кожата.

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Аз съм 0 група и съм със суха кожа.Всеки ден ръсите глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар