Здраве и красота

Масло от хелихризум при болки в гърба и мускулите

Действа бързо

16.02.2017г. / 12 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Скованост на ставите, болки в мускулите, напрежение и болка в гърба... Неразположения, които се срещат при всеки и за които искаме да намерим бързо облекчение. Трудно е да изберем между всичките мехлеми и гелове, а има етерично масло, което действа като мощен аналгетик и може да помогне за облекчаване на болката. Това е маслото от хелихризум.

Билката Helichrysym Italicum има красиви жълти цветове. Тъй като се отглежда в определени региони, нейната цена може да бъде по-висока. Маслото, което се приготвя от нея е нетоксично и нанесено върху кожата не би трябвало да я раздразни. Може да се прилага без да се разрежда.

Как действа?

  • Намалява възпалението и спомага за елиминирането на голяма част от токсините от тялото.
  • Предотвратява появата на синини и кръвни съсиреци след травма.
  • Има релаксиращо мускулите действие, като благоприятства и съединителната тъкан.

Докато повечето медикаменти помагат за временното облекчаване на неразположенията, Маслото от хелихризум достига до центъра на проблема. Само няколко минути след като е нанесено, то започва да действа.

Как се прилага?

Етеричното масло може да се прилага локално и да облекчи почти всички видове болки, като болки в мускулите, ставите, сухожилията и ставните връзки. Можете да го използвате и при болки в гърба след дългия работен ден, при навяхвания.

За облекчаването на остри болки (като разтягане, усукване на глезена) приложете неразреденото масло върху засегнатото място с леки масажни движения. След това може да продължите да го нанасяте като го разреждате с няколко капки зехтин.

Свързани статии

В купичка сипете малко от маслото от хелихризум и няколко капки зехтин. Нанасяйте с леки масажни движения, няколко дни, докато болката отшуми.

За да облекчите хронични болки може да комбинирате това масло с други любими ваши масла, да го нанасяте самостоятелно или да го добавяте към лосиона за тяло.

Коментирай
Свободно време