Здраве и красота

3 вида глина за повече красота

Стягат кожата, намаляват появата на бръчки и омазняването

08.02.2017г. / 12 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Глината е била използвана в продължение на векове за лечение и разкрасяване. Днес продължаваме да се доверяваме на различните видове глина и тяхното мощно действие. Хубавото на различните глини е, че те могат да се смесват с други продукти като зелен чай, мляко, билкови отвари.

Много е важно, когато приготвяте маска с тях да не го правите с метални прибори, а да ползвате дървени лъжици или шпатули. Вижте три вида глина, които ще ви направят по-красиви и здрави.

Расул глина

Тази глина е известна още като мароканска глина и е изключително богата на минерали като магнезий, желязо, калций, калий и натрий. Комбинацията от минерали я прави подходяща за стягане на кожата. Глината може да се прилага директно върху кожата на лицето и тялото и е особено подходяща след редуциране на телесното тегло, за да допринесе за стягане на кожата.

Освен че стяга, мароканската глина намалява сухотата и лющенето на кожата, абсорбира излишния себум и премахва мъртвите кожни клетки. Глината е подходяща и като грижа за косата. Може да се приготви маска с расул глина и вода или да се комбинира с розова вода, етерични масла.

Снимка: istock

Френска зелена глина

Зелената глина тонизира кожата, като елиминира излишното омазняване. Стимулира кръвообращението, подобрява тена и „ремонтира“ увредените кожни клетки. Зелената глина е изключително подходяща за кожи с по-широки пори, тъй като има свиващо действие.

Правете си маска с нея един път седмично, но ако кожата ви е много чувствителна избягвайте нейното прилагане. Зелената глина работи най-добре при проблемни, акнеични кожи. Може да поставяте от нея върху самите пъпчици 2-3 пъти седмично.

Богатият ѝ минерален състав и антисептичното ѝ действие ще намалят възпалението. Освен това, зелената глина се бори и с признаците на стареене на кожата, като намалява фините бръчици и прави кожата по-еластична и подхранена.

Свързани статии

Бентонит глина

Бентонит глината, която се образува от вулканичния прах също е много подходяща за съживяване и стягане на кожата. Може да се нанася на лицето, както и върху тялото. Този вид глина има положително въздействие върху редица кожни заболявания като псориазис, екземи, акне.

След нейното нанасяне кожата е облекчена, възпалението е намалено, детоксикирана е и почистена. Бентонит глината може да се комбинира с чиста вода, етерични масла, да се използва за измиване на косата или като маска.

Коментирай
Свободно време