Здраве и красота

За какво помага хубавата ракия?

Облекчава менструалните болки

12.02.2017г. / 13 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В продължение на дълги години хубавата домашна ракия е сочена като лек за много болежки, както и за естествен имуностимулант. Качествената ракия е богата на антиоксиданти, които елиминират патогените в организма. Ето за какво може да ви помогне тази блага напитка.

Ако страдате от стомашно неразположение след консумация на мазни и тежки храни, пийнете малко ракия. Така много бързо ще успокоите дискомфорта.

Ракията може да помогне и при зъбобол. Отпийте малко от нея, жабурете, а след това изплюйте. Повторете 2 или 3 пъти в кратки интервали от време. Друг вариант е да потопите памучен тампон и да го наложите върху възпаленото място за няколко минути.

В сезона на настинките болките в гърлото са едно от най-честите неразположения. Малко ракия с няколко капки прополис бързо може да се справи с бактериалната инфекция, да облекчи възпалението и да намали болките. Ракия може да добавяте и към вашите билкови чайове с мед.

Няколко глътки хубава домашна ракия могат да помогнат и в онези дни, в които менструалните спазми, усещането за гадене и болките в стомаха нарушават вашия нормален ритъм.

След дългия работен ден едно от най-честите неразположения са болките в гърба. Освен че се препоръчва да изпиете около 20-30 грама, нека половинката ви масажира засегнатите места с ракия. Тя ще ви загрее приятно и ще отпусне напрежението и болката.

Ракията може да облекчи и болезненото схващане на врата. По същия начин масажирайте с малко ракия в продължение на 5-6 минути.

Ако страдате от артрит, масажът с ракия ще помогне за облекчаване на болките в ставите.

Ако ви тормози безсъние, ракията може да ви помогне да заспите по-лесно. Въпреки че консумацията на твърде много алкохол е причина за нарушен сън, 2-3 глътки ракия ще подействат успокояващо, затоплящо и релаксиращо. Скоро след това ще спите спокоен и дълбок сън.

Свързани статии

Ракията може да помогне и за намаляване на отоците. Напоете памучен тампон и го приложете върху засегнатото място. Оставете да действа само няколко минути, за да не раздразни кожата.

При проблеми с пикочните пътища, сварете си отвара от магданоз и прибавете към нея малко количество ракия. Приемайте тази напитка 1-2 пъти на ден. Това ще намали бактериалната инфекция.

И не на последно място, когато нямате обикновен спирт, за дезинфекция може да ползвате ракия.

Коментирай