Здраве и красота

Маски срещу стрии с алое вера

Как да се отървем от стриите

22.02.2017г. / 07 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са един от най-неприятните женски проблеми. Те загрозяват кожата по много понижаващ самочувствието начин. Би било най-добре да не допускаме стриите да се появят. Превенцията е най-ефективният метод срещу стриите. Но невинаги това е възможно.

При вече появили се стрии можем да положим специални усилия, с които да намалим драстично тяхната видимост. Дълбоката хидратация на кожата е основен способ за борба със стриите.

Алое вера пък е едно прекрасно растение, чийто гел има магически свойства срещу стриите. С алое можете да приготвите чудни маски за кожа срещу стрии, с които да намалите видимостта им. Ето и някои примерни рецепти:

Гел от алое

Гелът от алое вера сам по себе си влияе добре на стриите. Дръжте го върху засегнатите места и масажирайте в продължение на 10 минути, за да проникне добре и да овлажни кожата.

Алое вера и кафе

Кафето има ексфолиращ ефект. С негова помощ ще отстраните мъртвите клетки и алоето ще проникне по-дълбоко и по-качествено в кожата, за да намали видимостта на стриите.

Снимка: iStock

Смесете утайка от кафе с гел от алое вера и я втрийте в кожата. Правете масаж в продължение на около 15 минути с кръгообразни движения. След това измийте с хладка вода и нанесете кокосово масло.

Алое вера и лимон

Изстискайте сока от 1 лимон и го смесете с гел от алое вера. Той също ексфолира, което е важно за здравето на кожата и справянето със стриите. 2 супени лъжици гел от алое са достатъчни. Втрийте отново с масажни движения.

Алое вера и рициново масло

Рициновото масло спомага за перфектна кожа. То стимулира образуването на колаген, който е важен в борбата със стриите. Загрейте сместа от маслото с алоето на водна баня. Разбърквайте, докато добие консистенция на каша. Нанесете върху кожата с масажни движения. Оставете да подейства за няколко минути и изплакнете с хладка вода.

Коментирай