Здраве и красота

Домашен измиващ лосион за здрава кожа

С мед, авокадо и чаено дърво

23.03.2017г. / 09 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижата за кожата е важна, ако искаме тя да блести и да ни кара да изглеждаме по-млади и жизнени. Това може да стане само с натурални продукти.

Измиващите козметични средства обикновено правят кожата суха и опъната. Дехидратацията е основен фактор за ускорено стареене на кожата. В допълнение към това могат да се явят дразнене, сърбеж, напукване, зачервяване, възпаления.

Използването на природни продукти редуцира тези неприятни симптоми и овлажнява в дълбочина.

Почистването на лицето е важно, защото е основна предпоставка за здрава кожа. А и измиването е акт, който се прави всеки ден, затова е важно да се прави с точните продукти.

Предлагаме една здравословна рецепта за домашен почистващ лосион с мед, авокадо и етерични масла за здрава кожа.

Съставки:

  • 1/3 чаша мед
  • 1/3 чаша кастилски сапун
  • 3 супени лъжици дестилирана вода
  • 1 чаена лъжичка масло от авокадо
  • 2-3 капки етерично масло от чаено дърво

Смесете меда, кастилския сапун и дестилираната вода в дълбок съд. Разбъркайте леко, за да избегнете образуването на мехурчета. Бъркайте, докато медът се разтвори напълно.

Отделно смесете маслото от авокадо с маслото от чаено дърво. Добавете ги към сместа с меда. Разбъркайте добре и прехвърлете в бутилка с удобен дозатор, с помощта на който да изпомпвате сместа за измиване.

Нанасяйте върху влажна кожа с масажни движения, докато се образува пухкава пяна. След 1-2 минути втриване изплакнете обилно с топла вода. Уверете се, че сте премахнали цялата пяна от лицето си.

Снимка: iStock

Коментирай