Здраве и красота

3 съставки, които заздравяват ноктите

Доверете се на етеричните масла

23.03.2017г. / 12 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разрошени кожички, меки и чупливи нокти... Липсата на витамини, ежедневното почистване, продължителното нанасяне на гел лак са само част от причините, които могат да нарушат здравината и красотата на ноктите ни.

Свързани статии

Здравата нокътна плочка е в основата на красивия маникюр и педикюр. Дори и да нямате проблеми с ноктите, важно е веднъж или два пъти седмично да правите възстановяваща грижа, която допълнително да ги подхрани и направи по-здрави.

Необходими са ви само три съставки, три етерични масла, за да възвърнете красотата на ръцете си само за няколко седмици.

Добре е да приготвяте тази ароматна грижа непосредствено преди нанасянето ѝ върху ноктите.

В купичка комбинирайте 7 капки масло от лимон, 3 капки масло от морков, 6 капки кокосово масло (това количество ще ви стигне за ноктите на краката и ръцете). Разбъркайте добре.

След това с помощта на капкомер върху всеки нокът капнете по 1-2 капки и нежно масажирайте в продължение на няколко минути. Не е необходимо да изплаквате.

За да могат маслата да подействат по-дълго време, най-добре правете възстановителната грижа вечер преди сън. Не забравяйте предварително да почистите ноктите от лака.

Коментирай