Здраве и красота

Съвети за отслабване от нутриционистите

Насладете се на храната, която ядете

30.03.2017г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Редуцирането на телесното тегло е дълъг процес, който изисква редица усилия и постоянство. Пробваме какви ли не диети, водим се от грешна информация, която не води до желаните ефекти. В последните години все повече хора се доверяват на съветите на нутриционистите.

Специалисти в областта на здравословното хранене, които помагат да намерим точното меню, според нуждите и спецификите на организма ни. Споделяме няколко техни съвета за отслабване.

Не бъдете съсредоточени само върху въглехидратите

Пълното изключване на полезните въглехидрати от менюто ви, може да доведе до отслабване, но само ако намалите и калорийния прием. Ако ограничите до минимум въглехидратите, но вместо тях увеличите консумацията на ядки, масла, по-мазни храни като авокадо, сьомга, няма да свалите излишните килограми. Дори е възможно да покачите теглото си.

Така че, когато искате да редуцирате килограмите, намалете общия прием на калории.

Не се водете напълно от кантара

Ако искате да следите за вашия напредък при намаляването на килограмите, разбира се, че е важно да се мерите, но не се водете напълно от това какво показват стрелките/цифрите на кантара. Те са важен показател, но също така зависят от много фактори.

Именно поради това, дрехите са много добър показател. Нека вашите любими дънки бъдат показател за това как върви диетата ви.

Насладете се на храната, която ядете

Ако не обърнете внимание на храната, която ядете, никога няма да отслабнете. Това означава, че когато се храните правите само това, без да гледате телевизия, да работите на компютър или да сърфирате през мобилно устройство.

Хапването пред телевизора или в офиса пред компютъра по време на работа, може да доведе до преяждане. Освен това мозъкът ви не получава сигнал, че се храните и е ангажиран с това, което гледате. Дори и да сте се нахранили обилно, скоро след това ще се почувствате гладни. Затова винаги се наслаждавайте на вкуса на храната.

Хидратацията е важна

Ако искате да отслабнете и да поддържате здравословно тегло, пийте много вода. След това изключете от списъка с дневните си напитки всички с добавена захар. Вместо това пийте повече пресни сокове, билкови чайове. Те ви поддържат енергични и концентрирани на работното място.

Винаги носете със себе си здравословни закуски

Между храненията винаги огладняваме. Тези моменти са ключови за отслабването. Дори и да имате три здравословни хранения с умерени калории, ако между тях се отдавате на любимите си лакомства, отслабването няма да е така успешно.

Свързани статии

За да свалите излишните килограми е важно да сте последователни. Ето защо винаги имайте подръка здравословна закуска, като пресен плод, сушени плодове, сурови ядки.

Яжте от 3 до 4 пъти на ден

Осигурете си малки, но здравословни порции, които да приемате през целия ден и да не сте обсебени от идеята за храна. Именно така се поддържа и добрият метаболизъм. Гладуването не е правилна формула за отслабване.

 

Коментирай