Здраве и красота

Хранене и диета според зодията – Скорпион

Избягвайте бързите закуски

28.03.2017г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има представител в зодиака, за когото храненето е повод за социален контакт, то това е Скорпионът. Родените под този знак обичат месната кухня и са големи чревоугодници.

Обичат да се глезят с висококалорични храни и нерядко стават и за среднощни закуски. Празният хладилник и липсата на храна може буквално да ги вбеси. В менюто им често присъстват пикантните храни. Скорпионите са отлични готвачи и умело успяват да съчетаят вкусовете, за да се получи впечатляващ резултат.

Въпреки избора си на храна повечето представители на зодията имат фина фигура. Ако видят, че минават границата и тялото им започва да губи добрата си форма, веднага минават към диетичен режим на хранене. Това, което е добре да избягват са алкохолът и бързите закуски. Важно е да пият много вода и билкови чайове.

Ако сте родени под знака на зодия Скорпион, добавете в менюто си грейпфрут, диня, моркови, лук, чушки, тикви, репички. Билки и подправки, които ще ви помогнат да поддържате добро здраве са бахар, босилек, дафинов лист, кардамон, лайка, канела, карамфил, кориандър, кимион, къри, чесън, джинджифил, женшен, хрян, женско биле, индийско орехче, розмарин, градински чай, мащерка, ванилия и други. Споделяме примерен хранителен план, който може да следвате в рамките на няколко дни, когато искате да свалите излишни килограми.

Закуска

Смути приготвено с 1 банан, 1/2 чаша боровинки, 2 супени лъжици семена от чиа, 3/4 чаша бадемово мляко

чаша чай или кафе

Закуска преди обяда

7-8 ядки суров орех

Обяд

1/2 добре узряло авокадо намазано върху 3-4 сухара, парченца домат, може да се добавят и пресни билки.

Следобедна закуска

1 ябълка, 1 супена лъжица фъстъчено масло

Вечеря

Пълнозърнеста паста с доматен сос или зеленчукова салата с печено месо

Менюто може да разнообразите като добавяте в него печено месо или риба. Бистрите зеленчукови супи също се препоръчват, когато искате да редуцирате телесното тегло. Ограничете до минимум консумацията на сол и подслаждайте кафето и чая си с мед.

Коментирай
Свободно време