Здраве и красота

Хранене и диета според зодията – Риби

Избягвайте кофеиновите напитки

22.04.2017г. / 06 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е най-важната съставка, която представителите на зодия Риби добавят, когато приготвят ястията си. Техният подход към готвенето е деликатен и винаги прилагат фантазията си. Що се отнася до полезните храни, които е добре да добавят към менюто си, това са артишок, цикория, брюкселско зеле.

Има някои билки, които също биха се отразили благоприятно на здравето им и това са бахар, босилек, черен пипер, кимион, чесън, джинджифил, хрян, лимонова кора, мента.

Пълнозърнести храни, ориз, овес, ябълки, грозде, портокали, лимони, праскови, сливи, спанак, лук, морски водорасли също могат да бъдат част от вашата здравословна диета.

Избягвайте кафето, мазните храни, храни приготвени с мая, аспержи, солта, сладкишите и рафинираната захар.

За дните, в които искате да се разтоварите и да се освободите от излишни течности и килограми ви предлагаме един лесен за спазване хранителен план. Той се базира на бистра зеленчукова супа.

Нея може да си приготвите с чушки, лук, зелени подправки, малко джинджифил, моркови, зеле. Не се добавят картофи. Внимавайте с количеството сол, пийте повече вода и билкови чайове.

Ден първи

В първия ден се придържайте към консумирането на плодове и зеленчуковата супа. Важно е на едно хранене да не комбинирате супата с плодове. Също така избягвайте бананите.

Ден втори

В този ден продължете консумацията на зеленчукова супа. Може да хапнете пресни или задушени зеленчуци и се разрешава консумацията на 1-2 сладки печени картофа.

Ден трети

Консумират се плодове, зеленчуци, супата и се избягват бананите. Задушените зеленчуци не приготвяйте с мазнина. Ограничете консумацията на сол до минимум.

Ден четвърти

Разрешава се консумацията на 2-3 банана, както и на 500 г кисело мляко. Разбира се останалата част от менюто ви трябва да включва зеленчукова супа.

Ден пети

Вече се разрешава консумацията на месо, тъй като тялото ви се нуждае от белтъчини и протеини. Хапвайте пилешко, телешко, както и пресни плодове и зеленчуци (без картофи).

Свързани статии

Ден шести

Отново се върнете към зеленчуковата супа, задушени или пресни зеленчуци (без картофи) и печено месо.

Ден седми

Парче месо, купичка кафяв ориз, пресен плодов сок и свежи зеленчуци. Това трябва да включва менюто ви.

Коментирай