Здраве и красота

Лунна диета за май 2017

Елиминирайте излишните течности

01.05.2017г. / 13 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е един от най-подходящите сезони, в които е добре да направим разтоварващ режим. Консумирайки повече пресни плодове и зеленчуци, бързо можем да елиминираме излишните течности, килограми и част от натрупаните токсини в организма.

С настъпването на новия месец отново поглеждаме към календара, за да си запишем лунните фази, които са ни необходими за следването на лунната диета. Ако все още не сте пробвали този детокс режим, трябва да знаете, че се следват четирите фази на Луната. Във всяка в рамките на 24 часа или 72 часа (преди, по време и след края на фазата) се приемат предимно пресни сокове, чайове и много вода.

Целта на приемането само на течности е най-напред да се изхвърлят излишните такива. Ако страдате от задържане на течности, този режим би трябвало да ви подейства благоприятно. Тъй като лунната диета се приема от всеки различно, не бива да допускате да ви прилошава или да усещате липса на енергия.

Ето защо по време на спазването на фазите бихте могли да добавите към менюто си пресен плод или парче краставичка, домат, стрък целина. Успеете ли за месец да спазите стриктно и четирите фази, веднага ще забележите положителните резултати. Ще се чувствате по-леко, няма да изглеждате подпухнали и подути, кожата е озарена.

Свързани статии

Важно е след края на всяка фаза да се захраните постепенно със свежи салати, плодове, млечни продукти, чисто месо. Когато искате да запазите постигнатите резултати и следващата фаза от диетата да не ви бъде трудна за спазване, е важно да преосмислите начина си на хранене и да изключите от менюто си вредните храни и любими лакомства.

Запишете си фазите на Луната за месец май 2017:

3.05.2017 г. – 05:10 часа – първа четвърт

11.05.2017 г. – 00:56 часа – пълнолуние

19.05.2017 г. – 03:36 часа – последна четвърт

25.05.2017 г. – 22:22 часа – новолуние

Коментирай