Здраве и красота

Вълшебна смес за отслабване и понижаване на холестерола

Смути от ябълки, овесени ядки и лимон помага за бързо премахване на излишните килограми

08.05.2017г. / 12 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Високите нива на холестерол и триглицериди в кръвта крият много опасности, включително от инфаркт и инсулт. Нарушената мастна обмяна в организма е предпоставка не само за влошаване на здравето на кръвоносните съдове и сърцето, но и за трупане на излишно тегло.

Съществуват много лекарства и хранителни добавки за понижаване на холестерола и триглицеридите, но като всеки медицински продукт те имат своите странични ефекти.

С натуралните хранителни продукти не е така. Те носят изобилие от полезни вещества на организма. Сместа от ябълки, овесени ядки и лимон е невероятно полезна както за отслабване в областта на талията за кратко време, така и за понижаване на холестерола и триглицеридите.

Съставки:

  • 125 г овесени ядки
  • ½ литър минерална или изворна вода
  • 1 лимон
  • 2 ябълки
Свързани статии

Обелете ябълките. Нарежете ги на едри парчета. Сложете ги в блендера заедно с овесените ядки. Добавете водата и разбийте сместа, докато се получи много гладка и фина каша. При нужда добавете още вода, ако е прекалено гъсто.

Изсипете сместа в чаша. Изстискайте лимоновия сок и разбъркайте с лъжица. Пийте това вълшебно смути всяка сутрин в продължение минимум на 10 дни за добър ефект.

Коментирай
Свободно време