Здраве и красота

5 мощни билки, борещи се с рака

Невероятно полезни за здравето

16.05.2017г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Билките съдържат много мощни вещества, които могат да предотвратят различни заболявания. Изследванията показват, че някои билки са особено мощни срещу определени видове рак, благодарение на активните си вещества, антиоксидантите и биофлавоноидите.

Детелина

Червената детелина е ефективна срещу рак на гърдата. Това сочи изследване, публикувано в списание Hormone and Metabolic Research. Според учените съединението форманонетин в червената детелина е особено мощно срещу този вид рак.

Глухарче

Глухарчето е много полезно в различни области, но ефективността му в превенцията на рака е завидна. Изследванията сочат, че то доказано помага дори като допълващо стандартното лечение на рак. Екип от канадски учени установява, че активните вещества в глухарчето оказват влияние върху ракови клетки, които са резистентни дори към химиотерапия.

Джинджифил

Джинджифилът е прекрасен. Той е невероятно полезен в много отношения, включително в борбата с рака. Пикантната подправка съдържа силни активни вещества – джингол, парадол, шогаол и зербулон, които ефективно се борят с раковите клетки. Джинджифилът помага срещу рак на простатата, черния дроб, стомаха, дебелото черво, кожата.

Риган

Освен че е страхотен на вкус, риганът е и полезен в превенцията на рак. Изследванията показват, че риганът е полезен дори при тежки видове рак в напреднал стадий. Благодарение на активното вещество 4-терпинеол риганът дори помага в предотвратяване разпространяването на рака в други тъкани.

Свързани статии

Магданоз

Яжте колкото се може повече пресен магданоз – има защо! Той потиска деленето на туморните клетки и предпазва ДНК-то от увреждания. Магданозът е полезен срещу много видове рак, включително на гърдата, кожата, стомаха, дебелото черво, черния дроб.

Живовляк

Живовлякът също има невероятни свойства срещу рака. Той потиска образуването и деленето на зловредните клетки. Това съобщава изследване, публикувано в Journal of Ethnopharmacology.

Снимки: iStock

Коментирай