Здраве и красота

Детоксикиране на организма преди бременност

Добавете ленено семе към ежедневното хранене

29.05.2017г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash.com

Снимка: unsplash.com

В живота на всяка жена идва моментът, в който тя иска да стане майка. Желанието не е достатъчно, необходима е подготовка за зачеването и тя не бива да бъде подценявана. Подготовката се изразява най-вече в премоделиране начина на живот и детоксикацията на организма, които да подготвят тялото за бъдещите промени.

Човешкото тяло функционира добре, когато може да се справи с токсините, на които ежедневно е изложено.

Претоварването му с тях е причина за влошаването на здравословното състояние, както и намалява шансовете за зачеване. Вижте как може лесно да детоксикирате тялото си и да го подготвите за една здравословна бременност.

Пийте вода с лимон

Един от най-лесните, приятни и полезни начини да стимулирате детоксикирането на тялото си е да започнете деня си с чаша топла вода с няколко капки лимонов сок. Черният дроб е главният детоксикатор на организма и играе важна роля в хормоналния баланс.

Лимоните осигуряват добро количество витамин С и антиоксиданти, които играят ключова роля в репродуктивното здраве. Също така се смята, че ароматът на лимони подобрява настроението.

Консумирайте свежи и сурови храни

Човешкото тяло е проектирано да смила и обработва пресни храни, като плодове, зеленчуци, ядки. Чрез въвеждането на полезни и здравословни храни, процесът на детоксикация се случва с лекота. Промяната в начина на хранене е ключов фактор, когато планирате бременност.

За да повишите шансовете за зачеване увеличете приема на пресни плодове и зеленчуци, фибри, зърна, здравословни мазнини, месо в умерени количества, яйца, ядки и разбира се млечни продукти.

Увеличете редовната дневна детоксикация с конкретни продукти

Глухарче – отварата от глухарче, доказано има благоприятен ефект върху здравето на бъбреците и черния дроб. Тя не само стимулира елиминирането на токсините, но и благодарение на нея няма да задържате толкова излишни течности в организма. Освен това чаят от глухарче е мощен имуностимулатор.

Лененото семе – вкусно, полезно, богато на фибри, помага за елиминирането на токсините през червата, подобрявайки тяхното движение. Купете си ленено семе и го смелете. След това добавяйте от него към ежедневното си хранене (прибавете го към ястия, кисело мляко, овесени ядки, смутита и т. н.).

Вана с английска сол

Детоксикиращите вани с английска сол осигуряват невероятни ползи за тялото, като регулиране на активността на стотици ензими в организма и намаляване на възпалението, поддържане на мускулната и нервната функция, подобряване на усвояването на хранителните вещества в тялото и поддържане на естествената му способност за детокс.

Освен това топлата вана с английска сол спомага за намаляване на стреса. По желание винаги може да добавите и няколко капки от любимото ви етерично масло за повече приятен аромат.

Движете се повече

Физическата активност поддържа здраво цялото тяло. Редовните умерени упражнения насърчават детоксикирането на организма, благоприятстват поддържането на хормоналния баланс, важни са за кръвообращението, намаляват стреса и стимулират храносмилането.

Всичко това е от съществено значение, когато искате да забременеете. Ето защо помислете за физическа активност, която ще ви носи удоволствие и ще ви помогне да релаксирате и намалите напрежението.

Свързани статии

Опитайте сухо четкане

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Една трета от токсините на организма се екскретират през кожата и сухото четкане помага за отпушването на порите и отделянето на токсините.

Сухото четкане на кожата стимулира и лимфната система, която също има ключова роля в елиминирането на токсините от организма. Повече за него може да прочетете тук.

Снимка: unsplash.com

Коментирай