Здраве и красота

6 ползи от употребата на масло от камфор

Облекчава газовете

29.05.2017г. / 07 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash.com

Снимка: unsplash.com

В грижата за здравето и красотата, често се доверяваме на силата на етеричните масла. Малко познато, но с редица ползи е маслото от камфор. То се получава в резултат на екстракция на части от камфоровото дърво. 

Вижте 6 ползи от неговата употреба (преди да използвате маслото от камфор е добре да се консултирате с фармацевт или лекар). 

Стимулант 

Маслото от камфор е стимулант, който повишава активността на кръвоносната система, метаболизма, храносмилането. То може да покаже положителни резултати при пациенти с проблеми и заболявания, свързани с неправилна циркулация, храносмилане, бавни или свръхактивни метаболитни процеси и други. 

Антисептично, дезинфектиращо, инсектицидно и противомикробно 

Камфорът е отличен дезинфектант, инсектицид и микробицид. Той се използва и в много медицински препарати (като мехлеми и лосиони) за лечение на кожни заболявания, както и на бактериални и гъбични инфекции на кожата.

Когато се смесва с водата за къпане, маслото от камфор дезинфекцира цялото тяло външно и елиминира въшки или други малки паразити, които може да се намират върху тялото ви. Няколко капки от него поставени върху памук, ще държат далеч молците от гардероба и шкафовете. 

3 полезни етерични масла срещу бръчки

Облекчава газовете

Един от най-добрите начини, чрез които може да облекчите газовете е да се доверите на маслото от камфор. Освен че намалява подуването и дискомфорта, маслото намалява и риска от повторна поява. 

Афродизиак

Може и да ви звучи странно, но ароматното масло е сочено и за мощен афродизиак. Стимулирането на либидото се дължи на стимулиране на определени части от мозъка, които са отговорни са сексуалните желания. Когато се прилага външно, подпомага еректилните проблеми, чрез подобряване на кръвообращението.

Най-добрите етерични масла за отслабване

Противовъзпалително и седативно действие

Охлаждащите  ефекти на маслото от камфор, го правят противовъзпалително и седативно средство. Той показва добри резултати при облекчаването на почти всички видове възпаления, както вътрешни, така и външни.

Свързани статии

Ароматът му отпуска тялото и ума, като същевременно дава усещане за спокойствие и свежест. Маслото от камфор може да се смесва с водата за къпане и да ви осигури допълнително усещане за свежест през лятото. 

Облекчаване на болките 

Като детоксикатор и стимулант за кръвоносната система, маслото от камфор подобрява кръвообращението и облекчава неразположенията при пациенти страдащи от артрит, подагра, ревматизъм. 

Коментирай
Свободно време