Здраве и красота

Египетска рецепта за кожа без бръчки

Тайната на красивата кожа на Клеопатра

05.06.2017г. / 11 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabey

Снимка: pixabey

Магическата сила на етеричните масла върху кожата и организма като цяло е открита още в древни времена. Така например, египтяните са били известни със своите рецепти на базата на лечебни масла и жените използвали много от тях в комбинация, за младост и красота.

Египетската царица Клеопатра също се доверявала на маслата, за да поддържа кожата си гладка и красива.

Комбинация от три масла може да подобри значително състоянието на кожата ви. Вижте кои са те и си подарете красота на египетска царица.

Масло от сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво отдавна е намерило своето място в козметиката. За това си има и причина. То има благоприятен ефект върху кожата и косата, премахва подпухналостта под очите, ефективно лекува акне, екзема и гъбички.

Редовното му нанасяне върху кожата може да подобри нейното състояние и дори да намали фините бръчици. Само след няколко седмици кожата е по-свежа, еластична и млада.

Трикове за красота от едно време в Холивуд

Масло от жожоба

То е едно от най-ценните етерични масла, извор на здраве и красота за кожата. Магическото масло е богато на незаменими аминокиселини, витамин Е, колаген, антиоксиданти. Подходящо е за всеки тип кожа, а когато се нанесе, не остава мазен филм. Бързо се абсорбира и не запушва порите.

Етеричното масло от жожоба добре повлиява сухата и лющеща се кожа. След продължителна употреба кожата изглежда по-здрава и стегната.

Масло от алое вера

Това масло има регенеративни, тонизиращи и овлажняващи свойства. Подходящо е за кожа склонна към акне, при изгаряния, екзема. Стимулира синтеза на колаген и еластин, а също така намалява дълбочината на бръчките и значително забавя процеса на стареене на кожата.

Комбинацията от всички тези масла има невероятен ефект върху кожата. Тайната се крие в последователното им прилагане.

Свързани статии

Върху почистена кожа най-напред нанесете маслото от сандалово дърво в областта на Т-зоната. Изчакайте 5 минути и приложете маслото от жожоба, а след още няколко минути може да нанесете маслото от алое вера.

Маслото от жожоба може да нанасяте върху цялото лице, шията и деколтето. Важно е да използвате само няколко капки от маслата. Не е необходимо да се нанася голямо количество от тях върху кожата. Трябват по 3-4 капки от всяко масло.

Според нуждите на кожата ви нанасяйте от маслата сутрин или вечер. Може да добавяте някои от тях и към домашните маски за лице.

Коментирай