Здраве и красота

Съвети за красива коса от индийките

Намаляват косопада

12.06.2017г. / 09 59ч.
Михаела Лазарова
Айшвария Рай. Снимка: Reuters

Айшвария Рай. Снимка: Reuters

Индийките винаги са се славели със своите красиви и дълги коси. Тайната им се крие не само в начина на хранене, но и в грижите, които полагат за това да имат здрава коса. Така например, за да намалят косопада изплакват косата си с ябълков оцет. Вижте още няколко индийски тайни, които ще възвърнат блясъка и красотата на косата ви.

Гел от алое вера

Алое вера е известно със своите многобройни лечебни свойства. То благоприятства състоянието и на кожата и косата. За да подсилите косата си ще ви е необходим гел от растението. С него масажирайте скалпа на вече измита коса.

Оставете гела да действа в рамките на 15-20 минути и изплакнете с вода. Алое вера ще спомогне да поддържате вашия скалп здрав и добре овлажнен и ще стимулира растежа на косата.

Кокосово масло

В купичка затоплете съвсем леко малко количество кокосово масло. След това внимателно масажирайте скалпа. Оставете да действа 20 минути и измийте косата си както обикновено. Това масло се използва още от векове с лечебни цели.

Подхранва в дълбочина скалпа, подхранва космените фоликули и заздравява косъма. За постигане на добри резултати правете тази ароматна грижа 1 път седмично.

Етерични масла

Освен кокосовото масло, индийките прилагат различни етерични масла, за да поглезят косата и сетивата си. Някои от тях включват етерично масло от бадем, жожоба, розмарин, лавандула, мащерка.

Тези масла имат способността да намаляват риска от задържане на себум в порите на кожата, което вреди на космените фоликули. Може да ползвате етеричните масла самостоятелно или в комбинация с кокосово масло. Необходимо е да престоят около 40 минути върху скалпа, а след това косата се измива както обикновено.

Свързани статии

D-пантенол

D-пантенол е съставка, която често се среща в много продукти за грижа за кожата. Това е синтетична форма на витамин В5, която се трансформира в пантотенова киселина, когато е в контакт с кожата на скалпа.

Предимствата на пантенола включват съживяване на епидермиса, възстановяване на увредените космени фоликули, предотвратяване на загуба на коса и други. За да имате красива и здрава коса нанасяйте върху скалпа пантенол гел, след като сте измили косата си.

 

Коментирай