Здраве и красота

5 природни метода срещу тъмни пигментни петна

Как да преборим хиперпигментацията?

19.06.2017г. / 10 56ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Хиперпигментацията е много неприятен проблем. Тъмни петна по кожата на лицето и тялото могат да се появят по много причини. Формите и големината им са различни, а никоя жена не би искала те да се виждат.

Как можете да изравните тена и да изсветлите кожата си по натурален път? Ето няколко природни техники:

Кисело мляко

Млечната киселина в киселото мляко има свойството да изравнява тена и да премахва тъмните петна. Млякото омекотява кожата и я прави по-жизнена и здрава. Просто нанесете малко кисело мляко върху кожата за 20 минути и изплакнете. Правете това всеки ден преди лягане.

Сурови картофи

Суровите картофи съдържат големи количества витамин В, който има свойството да възстановява кожата. Той провокира регенерирането на клетките и въздейства върху премахването на тъмните петна.

Отрежете резенчета суров картоф и ги наложете върху пигментните петна за около 15 минути. Правете процедурата докато пигментацията изчезне.

Ябълков оцет

Той прави чудеса с кожата. Киселината в ябълковия оцет може да се прилага директно върху кожата. Изплаквайте лицето или засегнатото от хиперпигментация място с ябълков оцет. Изчакайте го да изсъхне и след това изплакнете. Правете това в продължение на около месец за най-добри резултати.

Свързани статии

Куркума

Куркумата е вълшебна подправка. Тя е полезна както срещу тъмни петна по кожата, така и за вътрешното ни здраве. Антиоксидантите в нея потискат възпаленията и помагат за регенерирането на клетките. Противовъзпалителните ѝ свойства неутрализират свободните радикали и предпазват от стареене. Куркума с малко вода под формата на каша се нанася върху засегнатите места и се масажира няколко минути. След това се оставя да изсъхне и се изплаква.

Алое вера

Алое вера е невероятно полезно растение. То съдържа ензим, който подмладява кожата и премахва петната. Полезно е и при слънчеви изгаряния и кожни раздразнения. Алое премахва мъртвите клетки и стимулира регенерирането на епитела. Нанесете натурален гел от алое върху кожата за 30 минути и изплакнете. След 2 седмици ще започнете да усещате разликата. Прилагайте всяка вечер.

Снимки: pexels

Коментирай