Здраве и красота

Ефективна домашна коламаска за лятото

Специална природна грижа за краката с натурална захар

20.06.2017г. / 11 47ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Обезкосмяването е най-големият проблем на всяка жена през лятото. В топлите месеци от годината женските крака са на показ, заради което се налага ежедневно бръснене. То причинява неудобство, губи време, носи рискове от порязване и инфекции.

Коламаската е подходящ начин за дълготрайно обезкосмяване. Най-добре е да си я приготвяте вкъщи от натурални продукти, които освен че отстраняват космите ефективно, ексфолират кожата и я подхранват.

Съставки за домашна коламаска:

  • 2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
  • 1 чаша кафява захар турбинадо
  • 2 супени лъжици вода
  • царевично нишесте на прах
  • метален съд
  • тенджера, голяма колкото металния съд да влезе в нея за водна баня
  • ленти от плат

Как да си приготвите коламаската?

Поставете лимоновия сок, захарта и водата в металния съд на водна баня на печката. Него поставете в тенджерата с вода. Загрейте бавно до кипване. След това намалете топлината и оставете да къкри, докато сместа стане гладка и златиста. Когато това стане свалете съдовете от котлона и извадете металната купа с коламаската. Нека се охлади малко, за да не изгори кожата ви.

Свързани статии

Докато се охлажда използвайте момента да ексфолирате краката и да ги измиете. Така ще предпазите кожата от инфекции и ще я направите по-гладка. След процедурата подсушете краката и нанесете царевичното нишесте на тънък слой.

Нанесете с помощта на шпатула малко количество от захарната коламаска върху участък от краката. Разнесете го с шпатулата. Залепете парче плат, изчакайте няколко секунди, за да се втвърди леко сместа и дръпнете силно и рязко срещу растежа на косъма.

Когато приключите с целите крака, изплакнете кожата и овлажнете в дълбочина. За целта използвайте натурално масло от жожоба или гроздови семки. Те ще премахнат зачервяването и ще успокоят кожата.

Снимки: pexels

Коментирай