Здраве и красота

Етерични масла в помощ на красотата

Всяко едно от различните масла помага за различен проблем

23.06.2017г. / 11 10ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Етеричните масла помагат в грижата за красотата от векове. Те са неизменна съставка в редица козметични продукти. А най-хубавото е, че можете да ги ползвате като натурален продукт. Така ефектът от тях ще е още по-осезаем.

Кои са най-добрите етерични масла, помагащи в грижата за красотата?

Масло от сусам за здрави зъби

Маслото от сусам съдържа множество витамини и избелващи киселини. Микроелементите в него пък подхранват емайла и правят зъбите по-здрави.

Масло от хибискус за бърз растеж на косата

Етеричното масло от хибискус е много богато на витамин С. Естествените масла на това красиво растение стимулират образуването на колаген. Аминокиселините в маслото заздравяват по натурален начин корените на косата и така тя расте по-бързо, по-подхранена и по-жизнена.

Рициново масло за вежди и мигли

Рициновото масло е много полезно за гъсти вежди и дълги, пухкави мигли. То провокира клетъчния метаболизъм. В него се съдържа стеаринова киселина, която хидратира в дълбочина.

Ленено семе за детокс

Лененото семе е много богато на мастни киселини, витамини, калий. Те имат свойството да извличат токсините от организма, да стимулират метаболизма и да спомагат за по-ефективната ви диета за отслабване.

Масло от чаено дърво срещу акне

Това масло има мощни противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства. То облекчава проблемната кожа, потиска възпаленията и убива бактериите, провокиращи акне.

Зехтин за меки стъпала

Зехтинът има свойството да прониква в дълбочина и да помага дори при най-загрубялата кожа. Ето защо, ако имате напукани пети и ходила, най-доброто за тях е ежедневно подхранване с натурален зехтин без примеси.

Бадемово масло за нокти

Бадемовото масло е най-доброто за подхранване на ноктите. То има противогъбични свойства и прави ноктите по-бляскави и розови от всякога.

Снимки: unsplash; pexels

Коментирай