Здраве и красота

Как прическата може да ни състарява

Грешки с косата, които добавят годинки към възрастта

29.06.2017г. / 16 13ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Косата е най-красивият женски аксесоар. Красивата прическа привлича мъжкото внимание и кара силната половина на човечеството да мечтае.

Пък и косата е аксесоарът, който една жена винаги носи със себе си за разлика от бижутата, лака за нокти и всички останали женски трикове за разкрасяване.

Можем обаче много да сгрешим по отношение на прическата. Недобре издържаната коса може да ни състари, понякога с повече от 10 години.

Кои грешки в прическите ни карат да изглеждаме по-възрастни?

Грешки в храненето и тренировките, които състаряват

Прекалено дълга коса

За да сте актуални в прическата си трябва да следите какви дължини са на мода. Прекалено дългите коси са част от средновековната мода, въпреки че някои жени ги смятат за секси. Не носете косата си дълга до кръста или малко над него (за под кръста да не говорим!), защото рискувате да заприличате на 40-годишна девственица.

Прекалено къса коса

Твърде късите коси също носят своя риск. Късите прически са претенциозни. За да ги носите трябва да сте безпрекословно уверени в женствеността и младежкото си излъчване.

Не сте променяли прическата си от години

Прегърнете промяната – тя ще ви донесе позитиви и ще ви подмлади. Ако носите една и съща прическа от много години, вероятно тя е била актуална някога, но вече не. Престрашете се, посъветвайте се с фризьора си и бъдете в крак с актуалните тенденции в прическите.

Страхувате се да експериментирате с нови продукти

Много жени ползват една и съща козметика открай време, защото са си я одобрили. На пазара обаче непрекъснато излизат нови и нови подобрени и усъвършенствани продукти с актуални формули. Те ще направят косата ви бляскава и жива. Не се страхувайте да експериментирате, за да сте в крак с времето.

Ежедневни вредни навици, които ви състаряват

Свързани статии

Цветът на косата ви е прекалено близък до този на кожата

За да избегнете визуалното състаряване боядисайте косата си в нюанс, който се откроява от телесния ви цвят. Сливането на коса и кожа е грешка, която добавя няколко годинки към реалната ви възраст.

Не взимате мерки срещу сивите коси

Някои жени не одобряват боядисването на косата. Когато обаче започнат да ви се появяват сиви коси, кичури или дори единични бели косми, е време да вземете мерки. Ако не искате да се боядисвате изцяло можете да помислите за модерни кичури в актуален цвят или пък за алтернативни методи за третиране на бели коси, с които да ги туширате.

 

Коментирай