Здраве и красота

3 натурални лека при световъртеж

Какво помага срещу виене на свят

29.06.2017г. / 12 05ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Световъртежът е ужасно състояние, което може да затрудни сериозно ежедневните дейности. Често той настъпва внезапно. Може да трае дълго време. От голямо значение е навременното консултиране със специалист, който да определи точната причина за поява на световъртеж.

Едни от най-честите причини за виене на свят са:

  • Лабиринтит (вестибуларен неврит) или възпаление на вътрешното ухо
  • Заболяване на кръвоносните съдове
  • Мигрена
  • Болест на Мениер

Различните състояния, причиняващи световъртеж се лекуват със специални медикаменти. Ето защо е от значение да се постави точната диагноза от лекар специалист.

Как горещината влияе на здравето

Наред с конвенционалното лечение, което лекарят ще ви изпише, можете да приемате и някои природни продукти, които имат доказано благотворно действие за потискане на световъртеж. Кои са те?

Джинджифил

Джинджифилът има редица полезни свойства. Едно от тях е потискането на световъртежа. Гаденето и позивите за повръщане също са подвластни на неговите активни съставки. Неслучайно отварата от джинджифил се препоръчва и при сутрешно гадене, от което страдат немалко бременни.

Фенолите в джинджифила намаляват усещането за замайване, гадене, виене на свят и размазано, разфокусирано виждане.

Гинко билоба

Тази невероятна билка от векове е известна със своите полезни свойства по отношение на нервната система. Неслучайно тя е част от редица медикаменти на билкова основа и хранителни добавки, стимулиращи дейността на мозъка и централната нервна система.

Най-честите симптоми на дехидратация

Свързани статии

Гинко билоба има свойството да разширява по естествен път стените на кръвоносните съдове. По този начин се намалява не само кръвното налягане, но и се дава възможност до всички клетки и тъкани да достигне достатъчно количество кислород.

Чрез подобряване на кръвообращението световъртежът се облекчава.

Цариградско грозде

Цариградското грозде, известно още като амла, е невероятно полезно. То помага за спирането на световъртежа и намалява вероятността от повторната му поява. Сред другите му полезни действия са подобряване на съня, улесняване на заспиването, намаляване възпалението в средното ухо, облекчаване на мигрената.

Свойствата си цариградското грозде дължи на големите количества витамин С, антиоксидантите и фибрите в състава си. Ако сдъвчете няколко зърна цариградско грозде, в рамките на около 10 минути ще усетите облекчение на световъртежа.

Коментирай