Здраве и красота

3 упражнения с фитнес топка за цялостно стягане

Да стегнем цялото тяло с помощта на топка

02.07.2017г. / 09 17ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Упражненията с фитнес топка помагат да стегнете коремните мускули, гърба, бедрата, ръцете и раменете. Ето защо те са много добър избор за вашата тренировка. 

Упражнение за бедра, корем и гръб

Застанете клекнали с гръб, опрян в топката. Ръцете са свити в лактите. Започнете да плъзгате гърба си нагоре по топката, докато я обгърнете с гръб в поза мост. Опрете ръцете си в пода и изпънете гърба. Задръжте няколко секунди. Това упражнение помага за стягане на бедрата, коремните мускули и укрепва гърба. Също така при изпълнението на това упражнение коригирате стойката и изправяте гръбнака. 

3 упражнения за стегнат корем

Упражнение за корем, бедра, дупе

Легнете по гръб. Опрете краката си върху топката. Отпуснете ръцете изправени на пода. Започнете да повдигате таза със свити крака под ъгъл 90 градуса. Задържайте няколко секунди и отпускайте. Упражнението ще стегне мускулите на бедрата и корема, както и седалищните мускули. 

Свързани статии

Следващата модификация на това упражнение е отново с опрени крака върху топката, само че опората е не върху ходилото, а върху глезените, петите и прасеца. От легнало положение започнете да изправяте тялото, опирайки се на топката като ръцете са изпънати силно напред. 

Лесни упражнения с гирички (видео)

Това упражнение помага за изгаряне на коремни мазнини и стягане на коремните мускули. Бедрата също участват активно. 

Упражнение за всички групи мускули

Заемете поза за лицеви опори. Подпрете краката си изцяло върху топката като опорната им точка да стига чак до глезените. Започнете да търкаляте топката, така че да свиете тялото в показаната на снимката поза. Задръжте няколко секунди, след това отпуснете отново в начална поза. Правете 3 серии по 8 повторения. Упражнението натоварва всяка мускулна група. 

Коментирай