Здраве и красота

Трикове в грима, които да не употребявате

Влошават излъчването вместо да разкрасяват

12.07.2017г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всяка година модните тенденции и тези в грима се променят. Актуални стават трендове, които преди са смятани за демоде и обратно. Едно е сигурно – има някои трикове в грима, които трябва да спрете да употребявате. Вредни са за красотата ви и не ви помагат да сте в крак с модата.

Прекалено опушени очи

Независимо дали виждате тази тенденция по модните подиуми и дефилета, не трябва да я прилагате в грима си. Прекалено опушеният грим придава тежест, умора, старост на излъчването ви. Подобен грим може дори да ви накара да изглеждате агресивни и отблъскващи за околните.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

Излизане от контура на устните

За да уголемят оптически устните си, някои жени умишлено излизат от контура на устните си. Не следвайте този моден трик, защото рискувате устните ви да изглеждат като изцапани с лютеница, например.

Изкуствени мигли

Изкуственото винаги си личи. Дори най-добре поставените мигли не изглеждат сякаш са ваши. Много жени си слагат мигли, но ефектът не е особено положителен. Разчитайте на естествените си дадености. Това винаги е по-добрата стратегия.

Твърде тънки или твърде дебели вежди

Нито една от крайностите не е препоръчителна. В миналото тънките вежди бяха актуални. Днес естествеността на веждите пък е на мода. Някои жени обаче правят грешката да преекспонират тази естественост и да направят веждите си прекалено дебели. Придържайте се към златната среда.

Кухнята ви крие натурални средства за премахване на грим

Свързани статии

Изкуствен тен

Изкуственият тен крие много рискове от това да ви накара да изглеждате нелепо. Той не стои равномерно по кожата, което издава неговата фалшивост.

Гримът „вамп“

Някои жени гледат кориците на модните списания и виждат своите любими знаменитости, носещи така наречения „вамп“ грим. Те обаче са на червения килим, а вие не. „Вамп“ гримът създава усещане за евтиност и вулгарност.

Вместо това се възползвайте от някои тотално печеливши трикове в грима:

  • Бъдете естествени
  • Използвайте по-малко грим
  • Подчертайте най-красивите си черти
  • Разбира се, бъдете уверени в себе си
Коментирай