Здраве и красота

Как да се лакираме без да се омазваме?

4 прости съвета за това как да лакирате доминантната си ръка

21.07.2017г. / 12 38ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Лакирането на ноктите има един голям проблем – всеки човек има една доминантна ръка, която е по-сръчна от другата. Винаги по-несръчната ръка омазва ноктите на сръчната и настъпва истински хаос, особено ако бързате за някъде и трябва да се лакирате спешно!

Как да се преборите с този ужасен проблем веднъж завинаги? Ето и няколко полезни съвета!

1. Лакирайте първо сръчната си ръка.

Ако сте десничари, лакирайте първо дясната ръка. Винаги окото и ръцете отначало са по-съсредоточени и внимателни. Ето защо отначало лакирането винаги върви добре, докато не започнете да се разсейвате и да потрепвате накрая. Избегнете този момент като започнете от доминантната си ръка, а чак след това лакирайте по-несръчната.

Как да запазим лака върху ноктите си за по-дълго?

2. Завършете докрай маникюра на едната ръка.

Най-добре ще направите, ако завършите изцяло маникюра на доминантната си ръка от основата до топ лака. Чак след това започнете с несръчната ръка. По този начин едната ръка винаги ще е свободна и дори да се случи някой неприятен момент с оцапване, ще можете да реагирате своевременно с нелакираната си ръка.

3. Придържайте се към светли тонове, ако бързате.

Неподозирани употреби на лака за коса

Тъмните цветове винаги се виждат отдалече. Ето защо и грешките в маникюра с тъмни тонове ще са по-видими. Ако бързате и трябва да си направите маникюра колкото се може по-скоростно, заложете на светлите тонове. Така няма да сбъркате.

4. Нека завършекът е силен.

Тайната е в горния последен слой на лака. Трябва ви ултрасилен топ лак, който да изсъхва бързо и да „бетонира“ слоевете лак под него. Така ще сте сигурни, че няма да развалите маникюра си скоро след като сте го направили, а и ще удължите живота му.

Снимка: pixabay

Коментирай