Здраве и красота

Грешки, които допускат жените, когато пазят диета

Не обръщате внимание на макроелементите

21.07.2017г. / 12 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато искаме да отслабнем, почти винаги избираме драстична диета, неефективна тренировка... Резултатите се постигат трудно или изобщо не се случват. Отчаяни решаваме, че трябва да си направим пиршество с любимите ни храни.

След това не само, че не изглеждаме по-добре, но се чувстваме зле. Дамите винаги са по-нетърпеливи и в желанието си да постигнат красива фигура, допускат грешки, които им пречат в отслабването. Кои са те?

Не пропускайте закуската си

Всяка жена, която го прави ще намери поне три причини, с които да се оправдае, че пропуска първото и най-важно хранене за деня. Не забравяйте, че гладът няма да ви помогне да свалите излишните килограми.

Здравословната закуска ни осигурява всички необходими хранителни вещества, за да функционира организмът ни както трябва през целия ден. И не, чаша пресен сок не се брои за закуска. Започнете вашите сутрини с протеини и фибри. Яйцата и препечената филийка пълнозърнест хляб са най-лесни за приготвяне сутрин.

Как да отслабнете с канела?

Не обръщате внимание на макроелементите

Диета с ниско съдържание на въглехидрати, протеини или мазнини не е особено ефективна в редуцирането на телесното тегло. Ще загубите няколко килограма, но това няма да е устойчиво, а в дългосрочен план е нездравословно.

Лишаването на тялото от необходимите хранителни вещества ще повлияе върху енергийните ви нива. Не забравяйте, че не всички въглехидрати са вредни за консумация. Добавете в менюто си сложни въглехидрати.

Те се намират в пълнозърнести хлябове, трици, зеленчуци и плодове. Избягвайте прости въглехидрати, които се съдържат в сладкишите, захарните напитки, рафинираните хлябове и други.

Протеините също са много важни за вашата диета. Разумните количества протеини в диетата спомагат за ефективното сваляне на излишните килограми и „хранят“ мускулите, което е важно, ако се занимавате със спорт.

Добавете към менюто си яйца, риба тон, пилешко месо, леща и други. Разбира се трябва да внимавате с консумацията на протеини, тъй като излишеството се съхранява като излишни мазнини.

6 признака, че сте прекалили с протеините

„Награждавате се“ след тренировка

Спортували сте един час или повече, доволни сте от себе си, но на път към дома решавате да хапнете парче пица, сандвич... Според проучване възприятието на хората за физическата активност играе роля при консумирането на храна след активността.

Свързани статии

Тези, които намират упражненията за забавни и интересни, консумират по-малко количество храна от хората, които възприемат упражняването като „работа“ и следователно търсят награда. Награждаването с нездравословни храни само ще забави процеса на отслабване.

Не внимавате с размера на порцията

Колко често проверявате етикетите на храните, които консумирате? Такива, които са с ниско съдържание на мазнини, калории, захари, глутен, ви изкушават, нали? Независимо от етикета, винаги трябва да имате предвид размера на порцията, която консумирате.

Коментирай