Здраве и красота

Нана изглежда по-силна от всякога

Нана представи официално розовия кемпер на фондацията си, който ще обиколи над 25 града, за да помогне на жени с рак на гърдата

21.07.2017г. / 16 18ч.
Мария Дуковска
Снимка: Олег Попов за Bulgaria ON AIR

Снимка: Олег Попов за Bulgaria ON AIR

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ представи официално мобилния си клуб – „Розов кемпер на Една от 8“, който е част от проекта „Сърдечни приятелки“.

„Имаме вече кемпер! Оттук нататък той трябва да работи, да обикаля страната и да помага напълно благотворително, абсолютно без пари“, каза при откриването на мобилния клуб на „Една от 8“ основателката на фондацията Нана Гладуиш.

Самата тя преживя да чуе тежката диагноза рак на гърдата преди 5 години, когато успя да пребори заболяването. За съжаление, сега болестта отново я атакува, но тя вече започна лечение и вярва, че отново ще излезе победител в тази битка.

В следващите 6 месеца кемперът ще обиколи над 25 града в страната и главни онкологични болници. Дейностите, които ще се предлагат в „Розовия кемпер на Една от 8“ са: индивидуални информационни и практически консултации; индивидуални психологически консултации; техники за справяне със стреса; съвети за хранене по време на лечение; арттерапии, групови занимания; съвети от професионален гримьор; раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.; кулинарен блогър ще готви в кухнята на кемпера.

Обиколката му из страната започва още следващата седмица, като първите градове, които ще посети, са Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете: София, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията www.ednaot8.bg.

Коментирай