Здраве и красота

Домашен протектор за коса срещу нагряване

Как да предпазим косата при употреба на преса, маша за коса и сешоар

26.07.2017г. / 08 30ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато използваме често нагряващи уреди върху косата си, тя се изтощава и накъсва. Употребата на преса, маша за коса или сешоар е пагубна за косъма. Ето защо е важно преди това да използваме протектор срещу нагряване.

Най-полезните продукти за коса са тези, направени от натурални съставки. Затова е препоръчително да се възползвате от природата – тя знае какво е най-добре за вашата коса.

Домашен балсам за коса с ленено семе

Пригответе си домашен протектор за коса срещу вредното влияние на нагряващите уреди за коса. Най-полезната съставка за целта е маслото от ший. То е много богато на витамини А, D, E и F. Има свойството да възпрепятства ултравиолетовите лъчи на слънцето и да изолира топлината от нагряващите уреди. В него се съдържат още есенциални мастни киселини, които подхранват и овлажняват косъма в дълбочина.

Как да си го приготвите:

  • ½ чаша масло от ший
  • 2 супени лъжици масло от авокадо
  • 10 капки етерично масло по избор (в зависимост от вида коса)

Трикове за почистване на кожата от боята за коса

На водна баня разтопете маслото от ший. Разбъркайте го, след това към него добавете маслото от авокадо и отново разбъркайте добре, докато се смесят. Можете да използвате и миксер, с помощта на който да направите сместа още по-пухкава и лесна за нанасяне. Изчакайте няколко секунди и добавете 10-те капки масло по избор. Разбийте отново.

Свързани статии

Какво масло да използвате в зависимост от вида коса:

Суха, накъсана и увредена коса:
Етерично масло от здравец

За мазна коса:
Масло от розмарин

За суха, изтънена коса:
Масло от мента

За всички типове коса:
Масло от лавандула

Добавете избраното от вас според типа коса масло към останалата смес и отново смесете с миксера. Прехвърлете сместа в подходящ стъклен съд с плътно затварящ се капак. Нанасяйте върху косата преди да използвате нагряващ уред.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време