Здраве и красота

10 причини да спите голи

Много по-полезно е, отколкото пижамата да ви се усуква около тялото

27.07.2017г. / 10 55ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Защо трябва да се затормозявате да спите с пижама или нощница, която само се омотава около тялото ви и пречи на комфорта ви? Спете голи! Има толкова много ползи от спането без дрехи. Ето някои от най-важните сред тях!

По-добър сън

По време на сън прегряването на тялото е много вредно. Спането без дрехи позволява на естествените механизми на организма да се активизират и да премахнат стреса и вредните влияния от деня. Това става, само ако спите без дрехи, които допълнително да повишават температурата на тялото.

Какво правят мъжете в отсъствието на половинките си?

Ще се чувствате по-щастливи и свободни

Няма какво да се увива около тялото ви и да ви кара постоянно да се намествате – без дрехи в леглото ще сте много по-свободни и щастливи.

За по-здрави кожа и коса

Здравословният сън стимулира секрецията на мелатонин. Този хормон има отношение не само към здравия сън, но и към подобряване състоянието на косата и кожата.

По-добър сексуален живот

Когато знаете, че партньорът ви спи гол до вас, неминуемо либидото ви ще се повиши. Само мисълта, че голата му/ѝ кожа е на една ръка разстояние от вас, е възбуждаща. Спете голи една седмица и ще се убедите колко повече секс ще правите.

Ускорява отслабването и стяга мускулите

Изследванията сочат, че хормоните на растежа имат отношение към заздравяването на мускулната тъкан по време на сън. Колкото в по-добро състояние са мускулите, толкова по-лесно отслабвате.

Защо е добре да спим без сутиен?

По-малко стрес

Спането голи намалява стреса, освобождавайки повече ендорфини. Това понижава нивата на кортизол, натрупващ се в тялото при хроничен стрес.

Свързани статии

По-силна емоционална връзка с партньора

Контактът кожа в кожа предизвиква освобождаване на окситоцин. Той е от голямо значение за изграждането и заздравяването на емоционалната връзка между партньорите.

Повишава самочувствието

Ако се чувствате добре без дрехи, ще се чувствате така и когато ги носите! Ще се убедите колко повече ще харесвате фигурата си, ако редовно спите голи.

Подобрява кръвообращението

Дори най-удобното бельо и нощница възпрепятства свободното кръвообращение, особено когато тялото ни е в легнало положение и отпуснато.

Преборва безсънието

Лекарите дори препоръчват спане без дрехи на хора, страдащи от инсомния.

Коментирай