Здраве и красота

Съвети за успешно боядисване на косата вкъщи

За да бъдете като току-що излезли от фризьорски салон!

28.07.2017г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: maxpixel

Снимка: maxpixel

Красиво боядисаната коса се поддържа трудно. Посещенията при фризьора на всеки 6 седмици е скъпо удоволствие, а и отнема време. Можете обаче да постигнете същите резултати вкъщи с по-малко средства. Следвайте някои трикове, които ще ви помогнат да поддържате косата чудесно боядисана, сякаш току-що сте излезли от фризьорски салон!

Гледайте нюансите на задната страна на кутията

Най-голямата грешка, водеща до разочарования, която повечето жени правят е да избират цвят боя според снимката отпред. За да е успешен цветът ви трябва задължително да сравнявате нюансите на задната част на опаковката. Те ще ви ориентират по-добре дали избраният цвят пасва на вашата естествена коса.

Как да изсветлим косата с канела

Не правете догадки

Ако не сте сигурни в цвета, който сте избрали, консултирайте се със специалист или се възползвайте от приложенията, помагащи да проверите как ще изглеждате с избрания цвят.

Винаги започвайте отпред

Неслучайно специалистите коафьори започват най-напред с боядисването в предната част на косата, след това останалите пластове. Така ще ви е по-лесно да нанесете боята назад, а и ще сте сигурни, че желаният цвят ще има достатъчно време да се получи, докато нанасяте върху останалите пластове коса. Пък и предната част на скалпа е винаги най-видима.


Потъмняване на бели коси с картофени обелки

Свързани статии

Никога не нанасяйте цвета наведнъж

От голяма важност за успешното боядисване в домашни условия е обработката първо на корените, а след това на останалата коса. Това важи най-вече за боядисвани коси, но и за онези, които за първи път се боядисват.

Температурата на скалпа е по-висока в корените, за разлика от върховете на косата. Там боята действа по-трудно, заради което ѝ е нужно повече време да хване. Винаги нанасяйте първо в корените, изчаквайте според указанията, а след това боядисвайте останалата коса за по-кратко време.

Снимка: maxpixel

Коментирай