Здраве и красота

10 добри причини да се смеете по-често

Смехът засилва имунитета

19.08.2017г. / 06 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Смехът е израз на радост или щастие. Това е формата на физическа реакция, като отговор на външен или вътрешен импулс. Когато се смеем, ние се изменяме физиологически, нашите пулс и кръвно налягане се покачват. Смехът е най-доброто лекарство, а ние споделяме 10 добри причини да се смеете по-често. 

Aктивира редица органи в тялото. Смехът повишава абсорбцията на кислород, който допринася за активирането на вашето сърце, белите дробове, мускулите и повишава нивото на ендорфини, освободени от мозъка ни.

Засилва имунитета. Всички знаем, че стресът и напрежението се отразяват негативно върху здравето ни и могат да намалят защитните сили на организма. Смехът от друга страна ни помага да балансираме и да поддържаме добро здравословно състояние. 

Доказано – слушането на музика намалява стреса!

Той задейства ескалацията на антитела, които в крайна сметка повишават нивата на имунните клетки. Ето защо, гледането на комедийни филми, които ви забавляват, е силно препоръчително.

Потискане на болката. Смехът помага на тялото ни да облекчи някои видове болка и действа като естествено болкоуспокояващо. Когато ви боли глава, просто си намерете добра причина да се посмеете.

Улеснява кръвообращението. Когато се смеем, кръвообращението в областта на лицето, особено около очите ни, се подобрява.  Също така се активира назолакрималния канал (канал за сълзи). Следователно, човек може да плаче, когато се смее от сърце. 

Според учени, когато тялото ни отделя сълзи в трудни моменти или когато се смеем, се намалява значително нивото на стрес. 

4 билки, които помагат при безсъние

Укрепва диафрагмата. Смехът спомага за укрепването на диафрагмата или мускулa под дробовете ни. Тази мускулна помпа пълни с въздух белите дробове. Смеенето на глас улеснява и притока на кислород в дробовете ни.

Намалява корема. Смехът може да ни помогне да имаме по-красив корем, както ако имаме спортна активност 10 минути на ден. Смеейки се, ние увеличаваме сърдечния си ритъм и свиването на корема. 

Изгаря калории. Магическата полза от смеха е неговата способност да изгаряме калориите. За 15 минути бихме могли да изгорим до 40 калории. 

Намалява напрежението в мускулите. Смехът ни помага да намалим напрежението в мускулите. Когато кръвообращението ни се увеличава и мускулите ни се отпуснат, смеенето на глас ни помага да подобрим състоянието си.

Свързани статии

Прави ни енергични. Смехът е причина за протичането на определени химически промени в тялото ни. Когато се смеем, то освобождава хормон на щастието наречен, наречен  ендорфин. Ендорфинът е химично вещество, което се отделя по време на тренировка или спорт и по този начин ни прави по-енергични. 

Подобрява настроението и премахва скуката. Когато се чувствате отегчени или разочаровани, просто си пуснете някоя комедия. Гледането на такива филми със сигурност ще премахне отегчението и ще подобри настроението ви. Смехът противодейства на симптомите на депресия и тревожност. 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време