Здраве и красота

Полезни промени в начина на живот при пременопауза (галерия)

Помагат за преодоляване на симптомите и намаляват риска от някои заболявания

23.08.2017г. / 11 02ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

 

Менопаузата притеснява много жени на средна възраст. Измененията, които настъпват в женското тяло след постепенното спиране на менструалния цикъл предизвикват редица дискомфорти и предразположености към по-нататъшни здравословни проблеми. 

Някои жени имат късмета да не изпитват никакъв дискомфорт преди същинското настъпване на менопаузата. Те изведнъж се озовават без менструация, което прави прехода към следващия етап от живота по-лесен. 

Много жени обаче нямат този късмет. Те претърпяват всички неприятни и дори ужасни за някои изпитания на пременопаузата. Този период може да трае от приблизително от 1 до 10 години при различните жени. 

Колебаещите се нива на естрогена предизвикват напълняване, горещи вълни, промени в настроението, депресия. След като естрогенът се понижи достатъчно, за да спре цикълът, е възможна появата на някои здравословни проблеми като остеопороза, сърдечносъдови заболявания. 

С някои промени в начина на живот и храненето жените в пременопауза могат да понижат риска от тези проблеми и да направят този период от живота си по-лесен за понасяне. Кои са те? Вижте в нашата галерия тук.

http://www.az-jenata.bg/a/2-intimno/37542-bilki-za-stimulirane-na-zhenskoto-libido-/
Коментирай