Здраве и красота

3 начина да намалите триенето на бедрата през лятото

Край на болезненото зачервяване

26.08.2017г. / 06 22ч.
Илияна Николова
Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Триенето на бедрата в горещините е много неприятен проблем. Много жени, а и мъже страдат от него. Триенето на бедрата от вътрешната им страна е болезнено, затруднява ходенето, а и причинява обширни зачервявания, понякога и рани.

Как да се справите с ужасното триене на бедрата през лятото?

Намалете изпотяването

По-малко вероятно е кожата ви да се раздразни, ако е суха. Летните горещини предполагат изпотяване между бедрата, когато те са допрени едно до друго. За да се спасите от зачервяване и триене, намалете изпотяването.

Миризливи крака през лятото – как да се справим?

Намажете вътрешната страна на бедрата със стик за подмишници, ролон или напръскайте с антиперспирант, който съдържа талк. Тези продукти ще намаляват изпотяването, съответно триенето. Кожата ще се запази чиста и суха като едновременно с това се предпази от болезнено зачервяване.

Как да намалите потенето през лятото

Свързани статии

Бебешка пудра

Бебешката пудра действа като талк, намалявайки триенето между бедрата. Нанесете малко бебешка пудра на чиста и подсушена кожа.

Кокосово масло

Кокосовото масло е прекрасен натурален продукт, който помага в много случаи, включително срещу кожни раздразнения при триене. Абсорбира се много бързо от кожата и не оставя никакви следи по дрехите.

Приложете малко кокосово масло на мястото на зачервяването. То ще изчезне през нощта. На сутринта ще имате отново гладка кожа без раздразнения. Можете да намажете малко кокосово масло и преди да излезете от вкъщи, за да намалите триенето през деня.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
az ( преди 6 години )
.....И непременно да отслабнете.Щом бедрата ви се трият ,значи сте дебели и трябва да се заемете сериозно с този проблем
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати