Здраве и красота

Колко време след раждането ще си върнете теглото

Реалистичен подход към отслабването след раждане

09.09.2017г. / 06 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-големите страхове на почти всички жени е дали ще успеят да си върнат теглото отпреди бременността след като родят. Очакванията често са нереалистични. Оказва се много по-трудно да се вталите скоро след раждането. Така се повишава и рискът от следродилна депресия.

За да се предпазите от тези рискове, сверете очакванията си с реалността. Обикновено отнема около година на една жена да си върне по здравословен начин теглото отпреди бременността.

Какво трябва да спазвате през цялото това време, за да успеете?

Хранете се здравословно

Най-простият съвет, който вероятно сте чували, но който е напълно истински. Здравословното хранене не включва краткосрочни драстични диети, а интелигентна мисъл, що се касае до консумацията на храни.

Детоксикиране на организма преди бременност

Изключете вредните храни, добавените захари, преработените и пакетирани храни, тестените изделия, наситените мазнини. Всичко останало ще ви се отрази добре в разумните граници. Наблягайте на плодовете и зеленчуците.

Упражнявайте се заедно с бебето

Много майки вече избират този начин за поддържане на форма. Като майки с малки бебета вероятно няма да ви остава много време за посещения във фитнеса. Превърнете грижите за бебето си и времето, прекарано вкъщи, във фитнес занимание. Упражненията заедно с бебетата са идеален начин да върнете формата си и да се забавлявате.

Разхождайте се повече навън

Разходките винаги са полезни, особено ако времето го позволява. Възползвайте се от това.

Какво е важно да направите преди да забременеете?

Свързани статии

Вършете повечето неща на ръка

Така ще изразходвате повече енергия. Организирайте така задачите си, че да ви се налага да катерите стълби, да стигате до някъде пеша, а не с транспорт. Разпределете нещата на бебето в различни ъгли на дома. Така ще ви се налага все за нещо да ходите до другата стая и обратно.

Не започвайте ограниченията преди да сте спрели да кърмите

Не се впускайте в отслабване веднага след раждането. Кърменето е процес, при който родилките свалят килограми най-скоростно, защото тялото им дарява с хранителни вещества своето бебе. По този начин ще се разделите с голяма част от излишното тегло още веднага. Изчакайте най-малко 6 месеца преди да започнете каквато и да е диета. Това не означава обаче през това време да се храните безконтролно.

Ако спазвате тези опорни точки ще отслабнете здравословно и плавно.

Коментирай