Здраве и красота

Домашен тоник с магданоз за здрава кожа

Магия от природата

05.09.2017г. / 10 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Магданозът има невероятни свойства. Той е полезен за здравето, защото е ефикасен срещу диабет, бъбречни заболявания, инфекции на пикочните пътища, възпаления на очите и много други. 

Тази билка обаче е изключително ефективна и в грижата за кожата. Магданозът в комбинация с ябълковия оцет прави чудеса. Той потиска акнето, грижи се за кожата около очите като премахва тъмните петна, намалява бръчките, тонизира, освежава, премахва раздразнения и подуване. 

3 тоника за мазна кожа, които свиват порите

Как да си направите домашен тоник за лице и кожа с магданоз?

Смесете следните съставки:

  • 2 супени лъжици нарязани листа от магданоз
  • 1 супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет
  • 200 мл вода

Във врялата вода сложете листата от магданоза. Оставете да къкри за около 15 минути. Свалете от котлона. Оставете да се охлади. Добавете оцета или лимоновия сок. Изчакайте до пълното охлаждане на тоника. Прехвърлете го в подходящ стъклен съд с капак. Съхранявайте в хладилник. 

Основни грешки при хидратирането на кожата

Как да го използвате:

С памучен тампон нанасяйте домашния тоник върху кожата на лицето и шията. Оставяйте да изсъхне без да изплаквате. Правете това всяка вечер след измиване на кожата. Магданозът ще помогне да отстраните тъмните петна и да изсветлите тена и луничките. 

Важно за очите:

Ако ще използвате домашния тоник с магданоз за премахване на тъмните петна около очите, трябва да знаете, че в него не се слага оцет или лимонов сок. Те са агресивни съставки, които могат да причинят проблеми в тази деликатна област. Около очите нанасяйте само отварата от магданоз. 

Коментирай