Здраве и красота

7 здравословни ползи от акупунктурата

Помага при болки в гърба

19.09.2017г. / 14 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Акупунктурата е една от най-популярните терапии, която се практикува вече около 5000 години в Китай. До ден днешен лечението с акупунктура е все още алтернативен начин, съпровождаща основното лечение терапия, която може да подобри значително физическото ни и емоционално здраве.

Какви са предимствата на акупунктурата и при какви състояния помага? Споделяме някои от тях.

Облекчава болката

Акупунктурата може да се прилага за облекчаване на хронични главоболия. Ако страдате от мигренозни нарушения, напрежение в главата, опитайте терапия с акупунктура.

Също така може да подобри състоянието и при други видове болки като тези свързани с менструацията, неразположения по време на бременност, по време на менопауза, както и при пациенти, които се подлагат на химиотерапия.

Повишава успеваемостта за зачеване

Акупунктурата може да повлияе положително на плодовитостта както при жените, така и при мъжете. Подобрява се сексуалният живот, подобрява се отделянето на яйцеклетки и сперматозоиди. Освен това акупунктурата увеличава притока на кръв към матката, намалява нивата на хормона на стреса и спомага за по-лесното зачеване.

Начини за натурално въздействие върху хипотиреоидизма

При безсъние

Безсънието е здравословен проблем, който не бива да подминаваме. Най-честата причина за неговата поява е стрес. Някои медикаменти за справяне с безсънието са съпроводени със странични ефекти, като умора през целия ден. Но и в тези случаи акупунктурата би могла да помогне и да подобри качеството на съня.

При болки в гърба

Болката в гърба е често срещана, а причините за нейната поява могат да бъдат различни. От бременност до тежък физически труд, неправилна поза на седене и други, акупунктурата може да намали неразположенията и да ви върне в нормалния ритъм на живот.

8 причини да си правите масаж по-често

Лечение на артрит

Артритът също може да бъде облекчен и чрез акупунктура. Но тук трябва да се подчертае, че акупунктурата е допълнителна терапия. Усещане за скованост, подуване около ставите, постоянна болка, могат да бъдат облекчени с няколко курса акупунктура.

Свързани статии

При високо кръвно налягане

Акупунктурата може да покаже добри резултати и за понижаване на високото кръвно налягане. Сърдечният ритъм се нормализира, намалява се напрежението в кръвоносните съдове, намалява се задържането на излишни течности.

За красива кожа

Друго предимство на акупунктурата е, че може да подобри значително състоянието на кожата, чрез подобряване на кръвообращението, синтеза на колаген, който е ключов за младостта на кожата. Акупунктурата спомага за стягане на кожата, намаляване на фините бръчки по лицето, намалява торбичките под очите, тъмните кръгове, облекчава акнето.

 

Коментирай